Voorstelling ‘Laaggeletterd’ in Voorveghter

Vermoeden van laaggeletterdheid? Ga het gesprek aan! Hoe doe je dit als professional? Daarover ging de voorstelling  dinsdagavond in de Voorveghter in Hardenberg.

Bedrijven, onderwijsinstellingen, kinderopvang, diëtisten, taalcoaches, mensen van de gemeente en vele anderen waren dinsdagavond in de Voorveghter te vinden. Hier werd de voorstelling ‘Laaggeletterd’ gegeven, verzorgd door acteurs van Hetsen & Visschers.

Het initiatief van deze voorstelling komt van de werkgroep Meer met Taal uit Hardenberg. Deze werkgroep bestaat uit: Taalpunt, De Bibliotheek, Alfa-college, gemeente Hardenberg, De Stuw, Pro-Hardenberg en Stichting Lezen en Schrijven.

 

Begrijpend lezen en rekenen

In de voorstelling kreeg het publiek inzicht in de belevingswereld van vier personen die moeite hebben met onder andere begrijpend lezen en rekenen. Hoe houden deze vier zich staande? Wat is hun kracht? Wat vinden ze lastig en wat willen ze leren?

Na de voorstelling gingen de acteurs met het publiek in gesprek over de dilemma’s en knelpunten. Dit zijn punten waarmee ook andere professionals worstelen in contact met een laaggeletterde. Concrete handvatten werden meegegeven om de doelgroep beter te bereiken en het goede gesprek met hen te voeren.

 

Ondersteuning door Provincie

Mede namens de Provincie Overijssel is deze voorstelling tot stand gekomen. Gedeputeerde Tijs de Bree is hier speciaal voor naar De Voorveghter in Hardenberg gekomen. Hij kwam vertellen waarom de Provincie deze voorstelling zo belangrijk vindt om te ondersteunen: iedereen moet kunnen meedoen!

Meer weten? Dan kunt u bellen met het Taalpunt van maandag tot en met donderdag: 06-173 14 855


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten