Voedselbank presenteert nieuwe voorzitter

Voedselbank Hardenberg-Ommen presenteert een nieuwe bestuursvoorzitter. Ook wordt een open dag gehouden. Iedereen is dan welkom op de locatie in Hardenberg.

Bestuurswissel

Sinds 1 januari 2023 is de voorzitterswissel een feit. Hendrik-Jan Pastink nam na 12 jaar afscheid van de vrijwilligers tijdens de oudjaarsborrel. Henk Brink uit Hardenberg volgt hem enthousiast op. Brink vertelt: “Hendrik-Jan kwam een jaar geleden al eens bij me langs om te informeren of ik misschien interesse had om hem op te volgen. Ik heb daar goed over nagedacht en ben komen kennismaken. Ook ben ik een half jaar bij de bestuursvergaderingen geweest en heb toen volmondig ‘ja’ gezegd.”

 

 

Henk Brink is in 2021 met pensioen gegaan na zijn hele werkzame leven in het onderwijs gewerkt te hebben. Daarvan waren de laatste jaren als bestuursvoorzitter van Chrono-scholen in Hardenberg. Henk bekleedt naast het voorzitterschap van de Voedselbank nog diverse andere bestuurstaken waaronder onder meer als voorzitter van Hartveilig in Hardenberg.

 

Open dag

Kennismaken met Henk en de vele andere vrijwilligers is binnenkort weer mogelijk op een “Open Dag”  bij de Voedselbank. Wie eens wil komen kijken om te zien wat er nou gebeurt bij de Voedselbank, kan zaterdag 1 april een kijkje komen nemen aan de Nijverheidsstraat 2 in Hardenberg. Tussen 10.00 en 13.00 uur zullen vrijwilligers klaarstaan om iedereen, die dat wil, rond te leiden en van antwoorden te voorzien op alle vragen omtrent de werkzaamheden.

 

Vrijwilligers gezocht

Met de aanstelling van Brink is het bestuur weer compleet. Brink: “Op een aantal vaste dagen kunnen we bij de inpakploeg nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken. We zoeken mensen die elke week of om de week één of meer vaste dagdelen beschikbaar zijn voor langere tijd. De werkzaamheden zijn onder meer het sorteren en inpakken van het ontvangen voedsel.  Geïnteresseerden mogen zich via info@voedselbank-hardenberg.nl aanmelden.”

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Voedselbank Hardenberg-Ommen

 

Gerelateerde berichten