Vier Tijdperken Route rond de gerestaureerde Kloosterput

De Kloosterput in Kloosterhaar is gerestaureerd en dit is afgelopen zaterdag gevierd. Ook is de Vier Tijdperken Route gepresenteerd.

De Kloosterput in Sibculo schittert op vele ansichtkaarten van het dorp. In 1983 is de kloosterput nog geheel gerestaureerd. Echter de tand des tijds heeft de laatste jaren behoorlijk vat gekregen op het historische bouwwerk, maar dankzij bijdragen van Provincie Overijssel, Gemeente Hardenberg en Landschap Overijssel is de Kloosterput nu weer volledig gerestaureerd. Zaterdag werd de Kloosterput door Stichting Klooster Sibculo weer officieel toonbaar gesteld. De Kloosterput is gemaakt van Bentheimer zandsteen en behoort tot de restanten van het vroegere klooster Galilea Major (Groot Galilea).

Tijdens de ceremonie zaterdag, is ook de Vier Tijdperken Route gepresenteerd. Deze nieuwe drie kilometer lange wandelroute voert door een gevarieerd landschap met kenmerken uit de ijstijd, de middeleeuwen, de 20e eeuw en het heden. Deze route is één van de 225 wandelroutes die is opgenomen in de app Wandelen in Overijssel van Landschap Overijssel en kan daardoor gelopen worden met de smartphone als reisgids.

De stichting greep het moment tevens aan om aftredend voorzitter Henk Huisman op passende wijze te bedanken omdat hij zich jarenlang op enthousiaste en veelzijdige wijze heeft ingezet voor de geschiedenis van Sibculo en omstreken.

 

Gerelateerde berichten