Vervangen openbare verlichting in buitengebied

De gemeente Hardenberg gaat openbare verlichting in het buitengebied vervangen. Gaat dit om uw woonomgeving? En wilt u graag meedenken over de invulling voor de komende jaren? Dan bent u welkom voor de bijeenkomst in uw gebied!

 

Vervanging openbare verlichting

De openbare verlichting in het buitengebied is na een periode van 30-40 jaar aan vervanging toe. Een groot project dat niet vaak gebeurt. En verandering kan betekenen voor uw woonomgeving. Daarom willen we de gemeente samen met inwoners van het buitengebied bespreken hoe dit op een duurzame wijze ingevuld kan worden. Gemeente Hardenberg vindt uw mening belangrijk, want u kent uw eigen woonomgeving het beste! Voor elk gebied wordt een bijeenkomst georganiseerd. U ziet de planning onderaan het bericht.

 

Over de bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst zijn het Plaatselijk Belang, de politie (veiligheid) en de provincie Overijssel aanwezig. De provincie is aanwezig, omdat het ook om provinciale wegen kan gaan. Er wordt dan met elkaar goed gekeken naar waar wel, minder of geen verlichting nodig is (en waar andere mogelijkheden zijn).

 

Bent u erbij?

Denkt u graag mee over de openbare verlichting in uw woonomgeving? Ga dan naar de bijeenkomst in uw gebied. Voor elk gebied (en de bijbehorende woonplaatsen) is een moment gepland. U moet zich voor deze avond wel even aanmelden. Dit kan heel makkelijk: mail uw naam + woonplaats naar collega Yvonne Korhorn: ovl@hardenberg.nl. Of bel naar: 14 0523.

 

Tip: kunt of wilt u zelf niet? Maar vindt u wel belangrijk dat er iemand uit uw omgeving aanwezig is? Dan kunt u misschien een oproep in uw buurt doen. Bijvoorbeeld via een eventuele buurt-WhatsApp-groep.

 

Gebieden en datums:

  • Gebied 4, donderdag 17 november 2022 om 19.30 uur
    Voor de plaatsen Bruchterveld, Brucht, Rheeze, Diffelen, Mariënberg, (oud)Bergentheim, Goudenploeg, Kloosterhaar, Sibculo
    In Buurthuis Veur Mekaar (Burgemeester Oprellaan 5, Bergentheim)
  • Gebied 3, maandag 28 november 2022 om 19.30 uur
    Voor de plaatsen Ane, Anerveen, Holthone, Holtheme, Gramsbergen, Den Velde, Hoogenweg, Radewijk, Venebrugge, Loozen
    In Gebouw de Hoogenweg (Hoogenweg 45, te Hoogenweg)
  • Gebied 2, donderdag 1 december 2022 om 19.30 uur
    Voor de plaatsen Slagharen, Schuinesloot, de Krim, Lutten, Oud Lutten, Collendoorn
    In Het Kronkelhonk (Kronkelweg 2, Slagharen)
  • Gebied 1, dinsdag 6 december 2022 om 19.30 uur
    Voor de plaatsen Balkbrug, Dedemsvaart, Rheezerveen en Heemserveen
    In MFC De Baron (Julianastraat 54, Dedemsvaart)

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten