Verkeerssituatie Haardijk verandert

Fase 1 van de werkzaamheden op de Haardijk Noord zijn in augustus van start gegaan. Vanaf dat moment werd het verkeerd geleid over één weghelft. Nu de andere kant klaar is met nieuw asfalt, wordt het verkeerd geleid over het nieuwe deel. 

Tijdens de werkzaamheden wordt er gewerkt aan een nieuw asfalt en de verkeerslichten. Ook komen er maatregelen om de verkeersveiligheid van de Haardijk te verbeteren. Tijdens deze werkzaamheden zijn de afslag en toerit van de N34 en de koningsspil tussen de Haardijk en de Stelling afgesloten. Dit verkeer moet via de rotonde Van Uterwyckallee naar het bedrijventerrein Haardijk.

Inmiddels is op het eerste gedeelte al nieuw asfalt neergelegd, de belijning aangebracht en zijn al een aantal ‘slimme verkeerslichten’ geplaatst. Sinds zaterdag 17 september wordt het verkeer over het nieuwe asfalt geleid. Hier is geen gele belijning aangebracht. Het inhaalverbod blijft wel van kracht op het nieuwe weg deel.  Ook zijn er een paar aanpassingen gedaan met betrekking tot de bereikbaarheid.

Vanaf de rotonde Jachthuisweg/Collendoornerdijk word je tussen pionnen geleid naar de goede rijrichting. Tankstation Mastenbroek blijft bereikbaar. De doorsteek naar de ‘juiste’ weghelft ter hoogte van Mastenbroek is smaller dan voorheen. Pas op met groot tegemoetkomend verkeer. De Blanckvoortallee is vanuit de richting van het tankstation weer bereikbaar. Het verlaten van de Marslanden gaat vooralsnog via de verschillende doorsteken die zijn aangebracht.

Van 10 tot 29 oktober wordt de rotonde Koningsspil/Kollergang afgesloten. Al het verkeer van en naar Coevorden én naar de Witte Paal wordt omgeleid via de op- en afritten van de N34 bij de J.C. Kellerlaan. De Stelling is dan bereikbaar vanaf de Haardijk. Vanaf 24 oktober tot 19 oktober zal ook de Haardijk tussen Blanckvoortallee en Van Uterwyckallee weer even dicht gaan. Omleidingen gaan dan via het bedrijventerrein. De werkzaamheden duren, als alles volgens planning blijft lopen, nog tot en met vrijdag 11 november.

Gerelateerde berichten