Urker mans formatie treedt op in Ommen

Op zaterdag 2 september 2023 geeft de Urker MANS Formatie een concert in de Hervormde Kerk in Ommen. Het ensemble van veertien zangers in Urker klederdracht brengt een programma ten gehore met vier verschillende genres.

De zangers komen binnen in procession met Psalm 107 ‘Zij die de zee bevaren’. Urk is van oudsher verbonden met de zee en dat vind je terug in het repertoire. ‘Ruwe Stormen mogen woeden’ maar ook ‘Hij die rustig en stil’ getuigen hiervan. Dat is echter niet het enige waar een avond van de Urker Mans Formatie over gaat. Ze brengt ook een aantal spirituals ten gehore zoals bijvoorbeeld ‘The Holy Highway’ en ‘Roll Jordan roll’ waarin de muziek de tekst versterkt. Twee delen uit het klassieke Requiem van Mozart komen aan bod in Lacrymosa en Dies Irae.

Na de pauze komen populaire klassiekers aan bod in de Twaalf rovers en The Rhythm of Life. Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die, naast zijn begeleiding, enkele improvisaties ten gehore brengt. Martin Mans is een gedreven dirigent die het beste uit de stemmen naar boven haalt. De zangers treden ook solistisch op waarbij hun stem nog beter tot zijn recht komt. Een avond met de Urker MANS Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek.

Bijzonderheden

Datum : zaterdag 2 september 2023
Aanvang : 19.30 uur
Locatie : Hervormde Kerk, Kerkplein 1, Ommen
Toegang : € 16,= in de voorverkoop en bij telefonische reservering (aan de kerk € 18,=)
Kinderen t/m 11 jaar gratis
Reserveren : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.
Voorverkoopadres: Readshop Ommen, Kruisstraat 3, Ommen

URKER MANS FORMATIE

Het ensemble de Urker MANS Formatie is in 2012 opgericht en geeft elk jaar een serie zomer- en kerstconcerten. Het zomerprogramma is een goede mix van klassieke, populaire en geestelijke muziek en spirituals. De sfeer van de avond is ongedwongen. De zangers hebben veel podiumervaring. Ze zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven in beeld en geluid vormgegeven. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, hebben ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. De meest recente is een paas-cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.

De Urker MANS Formatie is ook op het YouTube kanaal Martin Mans Live te beluisteren. Abonneren op het kanaal is kosteloos. Iedere zaterdagavond om 21 uur is er een uitzending waarin een grote variatie aan musici wordt geboden.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Urker Mans Formatie

Gerelateerde berichten