Tanken in Duitsland loont niet meer

De grens over om in Duitsland goedkoop je tank vol te gooien? Dat is vanaf donderdag 1 september verleden tijd. De tijdelijke accijnsverlaging in Duitsland is gestopt, met als gevolg dat je weer flink meer betaalt voor benzine en diesel.

Sinds juni heeft Duitsland de zogenaamde Tankrabatt ingevoerd om Duitse burgers te compenseren voor de oplopende benzineprijs. Door deze compensatie konden Duitsers benzine 35 cent en diesel 17 cent goedkoper tanken. Dat was natuurlijk voor de inwoners van de gemeente Hardenberg ook erg fijn. Alleen is dat nu verleden tijd en zijn de benzineprijzen in Duitsland weer nagenoeg gelijk aan de prijzen in Nederland. In sommige gevallen betaal je zelfs een hogere prijs per liter in Duitsland.

Vergeleken met Nederland en Duitsland, kun je in België nog steeds goedkoop tanken. Ook in Frankrijk zijn de prijzen per 1 september goedkoper geworden, omdat de bestaande 18 cent korting per liter daar is opgelopen naar 30 cent.

 

In Nederland is sinds april 2022 de accijns op de benzineprijzen omlaaggegaan. Dit was in eerste instantie voor een half jaar, maar na het coalitieoverleg over de begroting van volgend jaar, is bekendgemaakt dat deze accijnsverlaging met een half jaar zal worden verlengd.

Gerelateerde berichten