Studenten maken kerstvoorstelling Höftekerk

Studenten van het Alfa-college schitterden woensdag 21 en donderdag 22 december in de kerstvoorstelling ‘Op reis naar het licht’ in de Höftekerk in Hardenberg.

De voorstelling van woensdag was speciaal georganiseerd voor ouderen in de omgeving en tevens een try-out. “We hebben nu al kunnen voelen hoe het is om voor publiek te spelen en het ging goed!” Zo spraken Kim van Lutterveld en Ella de Jong na afloop. Zo’n twintigtal senioren gaf gehoor aan de oproep die eerder via verzorgingshuizen in Hardenberg en op social media werd verspreid. Daarnaast zaten ook studenten die donderdag stagelopen in de kerkbanken.

Op donderdag kregen alle andere studenten en medewerkers de kans om de voorstelling te zien. “Student Kim glundert. “Ik ben zo trots op iedereen! Het was een fijne groep om mee te werken.” Ook Ella de Jong is meer dan tevreden. “Officieel ben ik geen student meer, ik ben al afgestudeerd. Maar toen de docent mij vroeg of ik mee wilde doen hoefde ik daar niet over na te denken. “

Totaal hielpen meer dan veertig studenten uit verschillende opleidingen mee aan de voorstelling. Ze stonden op het toneel, deden mee aan zang en dans of bouwden mee aan het decor.

Persoonlijke verhalen

Input voor de voorstelling kregen docenten Marjolein Brunink, Daniëlle Baljuw en Dianne Meesters van de studenten zelf. Zo deelden de jongeren hun persoonlijke verhalen over eenzaamheid, zorgen en verdriet. De creatieve docenten brachten alle ervaringen samen tot een mooi verhaal waarin jongeren die het moeilijk hebben elkaar opzoeken en samen weer het licht van de toekomst zien.

Docent Marjolein Brunink: “We zijn blij en trots dat we samen met studenten een mooie kerstvoorstelling in elkaar hebben gezet. Naast dat het erg leuk is om te doen, zorgt zo’n voorstelling echt voor verbinding! We kijken terug op een paar succesvolle dagen.”

 

Kim van Lutterveld en Ella de Jong
De groep studenten en hun docenten

 

 

 

 

 

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Alfa-college Hardenberg

 

Gerelateerde artikelen