Bergentheim viert St. Patrick’s Day met Ierse muziek en vriendschap

De Ierse feestdag St. Patrick’s Day is uitgegroeid tot een waar fenomeen in Bergentheim. Al sinds 2018 viert het dorp deze dag met een gezellig festival vol livemuziek, Ierse lekkernijen en een onvervalste Ierse sfeer.

Een speciale band

De speciale band tussen Bergentheim en Ierland begon met een groep reislustige dorpsbewoners die hun hart verloren aan het Groene Eiland. Geïnspireerd door de Ierse gastvrijheid en levenslust besloten ze om de traditie van St. Patrick’s Day ook naar Bergentheim te halen.

Een avond vol Ierse muziek

Het festival in Zaal Veenlust in Bergentheim is inmiddels een vaste waarde op de kalender. De Ierse band The Logues, die al jarenlang een trouwe fanbasis in Bergentheim heeft, zorgde voor een avond vol meezingers, covers en unieke interpretaties van Normaal-klassiekers in het Iers-Achterhoeks.

Feestelijke rock met Ierse tint

Naast The Logues trad ook de rockband Spare Jerry’s op die een energieke show neerzette voor het publiek. De band bracht een mix van bekende rocknummers en eigen werk, met een vleugje Ierse ambiance.

Meer dan een feestje

St. Patrick’s Day is meer dan alleen een feestje. Het is een ode aan de Ierse cultuur, muziek en tradities. Het festival in Bergentheim is een prachtige manier om kennis te maken met de Ierse gastvrijheid en vriendschap.

Achtergrondinformatie bands:

  • The Logues: De band The Logues is al meer dan 25 jaar actief en heeft een gevarieerd repertoire van Ierse folk, rock en country. De bandleden zijn allen gepassioneerd door Ierse muziek en cultuur en weten hun enthousiasme over te brengen op het publiek.
  • Spare Jerry’s: Spare Jerry’s is een rockband uit Kloosterhaar die bekend staat om hun energieke shows en aanstekelijke muziek. De bandleden zijn gemotiveerd om hun publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Geslaagde avond met enthousiast publiek

De zaal was goed gevuld met ongeveer 500 bezoekers, die terugkijken op een onvergetelijke avond. De organisatie is meer dan tevreden en kijkt nu alweer uit naar 11 mei, de dag waarop Stoeterock plaatsvindt en Bergentheim wederom op de kaart zal worden gezet.

Foto’s

Meer foto’s van de bands en bezoekers van St. Patrick’s Day zijn te vinden op deze Facebookpagina: klik op deze link


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten