Zomers wint ook zesde wedstrijd Parkvissers

De zesde wedstrijd van de Parkvissers is woensdag 14 juni gevist in Baalder. Het was snikheet en daarom had een ieder een plaatsje in de schaduw gekregen bij de vijvers in Baalder.

Ook de vis had het blijkbaar moeilijk onder deze abnormale omstandigheden en had weinig trek in de aangeboden hapjes. Er werd hoofdzakelijk kleine vis gevangen door de deelnemers.

De winnaars

Willem Zomers was hierin het meest bedreven en werd eerste met een gewicht van 2.460 gr. de 2e plaats was voor J. Fraterman met een gewicht van 1.960 gr. Op de 3e plaats eindigde H. Kampherbeek met een gewicht van 1.830 gr.

De volgende wedstrijd wordt gehouden in de vijvers op industrieterrein Haardijk bij Mac Donalds.

Vissen is een echte volkssport beoefend door velen. Uit onderzoek blijkt dat sportvisserij één van de meest beoefende buitenactiviteiten is. Opvallend is de grote èn groeiende belangstelling van de jeugd voor het sportvissen.

De regels

Vissen in Nederland is gebonden aan een aantal wettelijke regels. Je mag dus niet zomaar vissen. Je moet in het bezit zijn van een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende (de eigenaar van het water). Meestal zijn de wateren verpacht aan een hengelsportvereniging of federatie, zo ook in Hardenberg.

In de meeste wateren in Hardenberg mag men vissen met een VISpas of JeugdVISpas. Met deze vergunning mag men vissen in het grootste deel van de wateren in heel Nederland dus ook in Hardenberg. Er zijn echter uitzonderingen. Meer informatie op de website van HSV de Dobber.


Bron: H.S.V. De Dobber
Tekstverwerking: Arjen Roelofs

 

 

Gerelateerde berichten