Toekomst schiet Mariënberg naar Finale

Nog minimaal 90 minuten is Mariënberg verwijderd van handhaving in de 4e klasse. Het positieve gevoel overheerst weer de laatste weken op het Westerpark. Onder het nieuwe trio trainers is er weer het elan gevonden waar
men dit seizoen zo naarstig op zoek naar was.

Afgelopen zaterdag domineerde Mariënberg op overtuigende wijze tegen HTC. Ondanks een overwicht in de eerste helft en meerdere kansen, bleef de score na 45 minuten 0-0. Spanning? Misschien. Het houtwerk stond in de weg en soms kwam het net iets te laat.

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Mariënberg speelde vloeiender en had de overhand, terwijl HTC moeite had om gevaarlijk te worden. Hun aanvallen waren onsamenhangend en leverden geen enkele doelkans op. Keeper Altena bleef ongeschonden.

Gelukkig brak uiteindelijk het verlossende moment aan. Rolf Hofsink gaf een perfecte voorzet en Collin Bouwhuis kopte krachtig de 1-0 binnen. Dit was loon naar werken. Bouwhuis, die zich steeds meer bewijst, bezorgde het team de langverwachte voorsprong.

Een kwartier voor tijd zette Job de eindstand op 2-0 met een bevrijdend schot. Beide spelers toonden hun waarde en maakten het verschil. Mariënberg leeft weer. Het team heeft lang moeten wachten, maar nu vallen alle puzzelstukjes perfect in elkaar.

Met nog 90 minuten te spelen, richten ze hun blik op Lemele. Dit wordt geen gemakkelijke opgave, maar het vertrouwen is groot. De overtuiging is er dat ze zullen slagen.

Het feestje na de overwinning werd gevierd met veel enthousiasme. Ondanks dat ik niet lang kon genieten van de welverdiende zege op HTC uit Zwolle, maakte Random Live het goed. Volgende week zetten we de toon in het pittoreske Ommen.

Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS