Poule 9 in Bruchterveld’s Open

De Heujmansbelt in Bruchterveld was donderdagavond het strijdtoneel voor poule 9 in Bruchterveld’s Open. Titelverdediger Gerrit Bekker bleek ook nu weer de sterkste.

De winnaar van vorig jaar, Gerrit Bekker, mocht in poule 9 gelijk aan de bak donderdagavond tegen Bert Lubbers. Gerrit, geen lid van biljartvereniging Heujmansbelt, dus niet wekelijks spelend maakte wel de caramboles die je van een titelverdediger mag verwachten. Af en toe een potje biljarten op het biljart van de buurman wierp ook nu weer z’n vruchten af. Bert kon zelfs niet in zijn kielzog meeliften en kwam een paar caramboles tekort voor 3 punten. 4 – 2 winst voor Gerrit.

Dat werd het ook voor Albert van den Berg in zijn partij tegen Thijs Otten. Maar Albert werd op zijn beurt weer een prooi voor Gerrit Bekker in de 3e partij, 4-1 winst.

Spannender was het tussen Thijs Otten en Bert Lubbers maar wel de volle winst voor Bert. Thijs kwam 1 carambole tekort voor 3 punten. Bert kon aan het biljart blijven staan om het op te nemen tegen Albert van den Berg. Met de regelmaat van de klok tikte Bert de caramboles bij elkaar om met 4-1 winst te eindigen. Bert had toen 10 punten en met nog 1 partij te gaan was er maar één opdracht voor Gerrit Bekker, winnen.

Hoewel Thijs zich kranig verzette was het voor Gerrit niet al te moeilijk om ook zijn 3e partij te winnen. Gerrit dus door naar de kwartfinale en ook Bert Lubbers staat voorlopig ook bij de 5 beste nummers 2 met 10 punten en een percentage van 88,24 %. Door dit resultaat werd Lenny Veldsink de 6e nummer 2 en zien we dus niet terug in die kwartfinale. Om als beste nummer 2 door te gaan zullen de spelers van de volgende poules in ieder geval 10 punten moeten scoren met een percentage dat hoger is dan 88,24.

Donderdag 1 juni mogen Hilbert Eggengoor, André Pillen, Gido Jonkeren en Ferdie Gerritsen, de spelers van poule 10, dat proberen

 

Fotobijschrift: Albert van den Berg, Bert Lubbers, Gerrit Bekker (winnaar van vorig jaar) en Thijs Otten.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto en tekst: Henk Veneman

Gerelateerde berichten