Poule 7 in Bruchterveld’s Open

De Heujmansbelt in Bruchterveld was maandagavond het strijdtoneel voor poule 7 in Bruchterveld’s Open. Deze poule is gewonnen door Bert Altena.

De meesten hadden maandag hun centen gezet op Arie Wind, de kopman van de vereniging. Maar lieve koekjes worden er niet gebakken. Arie Wind ondervond opeens grote weerstand in de partij tegen Bert Altena. Hij had toen al 2 overwinningen op zak. Allebei vrij gemakkelijk gewonnen.

De eerste tegen Herman Luitjens en ook tegen Ina Altena ondervond hij geen weerstand van enige betekenis. Maar voor hij zijn opponent tegenkwam stonden eerst nog enkele andere ontmoetingen op het programma.

Eerst Bert Altena tegen Ina Altena. Geen familie van elkaar maar nu wel elkaars tegenstander. En hoe Ina ook zijn best deed Bert kreeg zijn biljartballen net iets eerder tegen elkaar.

Ook tegen Herman Luitjens een soortgelijk beeld. De lichaamstaal straalde uit, dat Herman ervoor ging om Bert het onderspit te laten delven. Ook al zou hij heel Delft moeten onderspitten. Ondanks veel ijver ging Bert er met de volle winst vandoor.

En zo kwamen we bij de vijfde partij van de avond. Hierin speelden Bert Altena en Arie Wind. Beide hadden hun partijen gewonnen. Nu moesten ze tegen elkaar uitmaken wie rechtstreeks doorgaat naar de kwartfinale. Bert scoorde met de regelmaat van de klok z’n caramboles bij elkaar. Arie spreidde een aantal mooie series ten toon, maar had tussenbeide te veel blindgangers.

Voordat het publiek het in de gaten had, had Bert zijn aantal bereikt en werd door de wedstrijdleiding 4 – 2 genoteerd. Bert zijn totaal is dus 12. De goed spelende Arie voegt zich bij de andere spelers die ook 10 punten hebben. Echter Arie heeft ook nog eens een goed percentage. Dus met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zien we Arie wel terug in de kwartfinale.

Om des keizers baard werd nog de laatste partij tussen Herman Luitjens en Ina Altena gespeeld.

 

Poule 8

I.v.m. Hemelvaartsdag is er donderdagavond geen Bruchterveld’s Open. Daarom wordt Poule 8 maandag gespeeld. Hierin zullen Bram Reints, Eddy Hankamp, Hans op de Haar en Gerrit Hamberg het elkaar opnemen.

 

Fotobijschrift: Arie Wind, Bert Altena, Ina Altena en Herman Luitjens


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto en tekst: Henk Veneman

Gerelateerde berichten