Poule 5 in Bruchterveld’s Open

In de Heujmansbelt is maandagavond in poule 5 gestreden om een ronde verder te komen in ‘Bruchterveld’s Open’. Het werd een afgetekende 4-0 overwinning voor Dick Veneberg.

Maandagavond was De Heujmansbelt weer de plaats om Bruchterveld’s Open live te volgen. Poule 5 werd gespeeld. Favoriet Dick Veneberg liet gelijk al van zich spreken door te winnen van Tim Richterink.

In de tweede partij mocht Nick Roeleveld het opnemen tegen Jasper Welleweerd. Evenals Tim Richterink, zijn beide nieuw in de biljartwereld. Allen lieten ze zien over talent te beschikken maar de nodige ervaring, lees training, missen. Waar Jasper zijn caramboles wel maakte, mogelijk geholpen door een pietsie geluk, gingen ze er bij Nick net voor- of achterlangs zodat Jasper de volle 4 punten op zijn naam kreeg.

 

Toen Dick Veneberg de derde partij van Nick Roeleveld won en ook Jasper Welleweerd de meerdere bleek over Tim Richterink hadden Dick en Jasper beide 8 punten en hadden ze met nog 1 partij niets meer te vrezen voor de 1e 2 plaatsen.

Om des keizers baard mochten eerst Tim en Nick het tegen elkaar opnemen.

In de laatste partij van de avond kwam het er op aan. De winnaar werd ook gelijk de winnaar van de poule en door naar de volgende ronde. Afhankelijk van het aantal vergaarde punten moet later blijken of dat voldoende zal zijn om bij de 5 beste nummers 2 van het toernooi te horen. Het werd een afgetekende 4-0 overwinning voor Dick Veneberg en bleef Jasper op zijn vergaarde 8 punten staan. Dat is niet voldoende want er volgen nog 10 poules waar de nummers 2 zeker meer dan 8 punten scoren.

 

Poule 6

Donderdagavond 11 mei, is poule 6 aan de beurt. Dan nemen Bert Stegeman, Rienk van der Veen, Henk Veneman en Henk Waterink het tegen elkaar op.

 

Fotobijschrift: Dick Veneberg, Tim Richterink, Jasper Welleweerd en Nick Roeleveld.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto en tekst: Henk Veneman

Gerelateerde berichten