PEC Zwolle verslaat HHC Hardenberg

PEC Zwolle heeft zich donderdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Op de Boshoek in Hardenberg wonnen de Zwollenaren van HHC Hardenberg met 0-1, dankzij een doelpunt van Tolis Vellios.

In het begin van de wedstrijd maakte PEC Zwolle gelijk duidelijk volop te willen aanvallen. Dat resulteerde voor de Zwollenaren nog niet gelijk in grote kansen. De eerste kans in de wedstrijd was voor thuisploeg HHC Hardenberg. Het schot van Matthijs Hardijk ging echter naast. Vlak daarna (rond de 2oe minuut) was het raak voor PEC Zwolle, toen Tolis Vellios de voorzet van Melayro Bogarde binnenschoot na een vrije trap, 0-1.

De thuisploeg legde zich niet zomaar neer bij de achterstand. HHC werd agressiever en dit resulteerde in een overtreding door Serginho Fatima. Dit was Fatima zijn eerste gele kaart in deze wedstrijd. Na ruim een half uur kon Mike Hauptmeijer het schot van Gersom Klok met moeite wegwerken. Vlak voor rust was PEC Zwolle dichtbij de 0-2. Na een fraaie actie van Caschili had Tutuarima de bal voor het inschieten, maar zijn schot belandde naast het doel van keeper Nick Borgman.

Kwartier na rust moet HHC met 10 man verder

Direct na rust was Huiberts gelijk dichtbij een Zwolse treffer, maar zijn kans ging naast. Vlak daarna verrichte Hauptmeijer een belangrijke redding op een schot van Hardijk, waardoor de stand 0-1 bleef. Na een kwartier spelen kreeg Serginho Fatima zijn tweede gele kaart, omdat hij Velios neerhaalde. Daarmee moest Serginho het veld verlaten. HHC Hardenberg moest met 10 man verder.

Ondanks dat HHC Hardenberg met nog maar 10 man op het veld staat, had PEC Zwolle moeite om de wedstrijd definitief te beslissen. Invaller Thy is een kwartier voor tijd dichtbij, maar raakte de paal. In de slotfase bloedde de wedstrijd wat dood en lukte het PEC niet de tweede te maken. In de vier minuten blessuretijd zette PEC nog een snelle wissel in. Dit had geen voeten in aarde. Opgelucht konden de Zwollenaren ademhalen en waren tevreden met de 0-1. PEC Zwolle kan zich opmaken voor de volgende bekerronde.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

Sfeerreportage van de wedstrijd met na afloop de interviews.