Kozakken Boys geeft HHC winst cadeau

In een redelijk gezapige wedstrijd heeft HHC Hardenberg punten weten te stelen van Kozakken Boys. En daar hoefden ze helemaal niet veel voor doen, want een eigen doelpunt werd de Werkendammers fataal. De oranje-zwarten wisten op eigen sportpark in Hardenberg met 2-1 te winnen. Het elftal blijft daardoor op de tweede plaats.

Eerste helft

Al snel in de wedstrijd viel aanvoerder Glenn Kobussen uit. Hij zag vanaf de bank dat HHC Hardenberg weinig creëerde. De eerste echte kans was voor Kozakken Boys. Na veertien minuten wist Lars Hutten de bal te spelen naar Kevin Vermeulen, die tegen de paal schoot. HHC-verdediger Danny Bouws wist het gevaar te neutraliseren.

Even later openden de Hardenbergers de score. Rob van der Leij stuurde met bal die hij doorkopte Matthijs Hardijk weg. Die had alle ruimte en wist keeper Mike van de Meulenhof te verrassen met een treffer: 1-0. Na twee kansen van Vermeulen en Gwaeron Stout floot arbiter Sam Dröge voor de rust.

Tweede helft

Na de pauze maakte Kozakken Boys-aanvoerder Kaj Ramsteijn bijna een eigen goal en schoot Thomas Reinders over het doel. Vervolgens maakte Lowie van Zundert van Kozakken Boys de 1-1 uit een penalty, nadat een overtreding op Frenk Keukens. Ook in de tweede helft had HHC moeite met het creëren van kansen. Invaller Jurjan Mannes kopte een bal over na een voorzet van Jesper Drost en Vermeulen haalde flink uit, maar vond een HHC’er op zijn pad. Even later deed de rood-witte middenvelder opnieuw een flinke poging en schoot naast het doel.

Nadat alles en iedereen dacht dat Serge Fatima de laatste echte mogelijkheid van het duel kreeg, kwam HHC opnieuw op voorsprong. Jurjan Mannes kreeg een vrije trap, gaf voor en de bal werd door de eerdere doelpuntenmaker Van Zundert in eigen doel gekopt: 2-1. Na protest kreeg Kozakker-keeperstrainer François van Gool nog rood en na een flinke blessuretijd besloot de scheidsrechter af te fluiten, waarmee HHC een keer geluk had door te winnen waar dat niet per se verdiend was.