Van Deijne en Verschuuren winnen Vechtdalrally

Van start tot finish domineerden Kevin van Deijne en Hein Verschuuren de Vechtdalrally, maar toch werd het in de slotronde nog even spannend toen de Hyundai door een lekke band anderhalve minuut verloor.

Zijn dichtste achtervolger, Bjorn Satorius, legde op dezelfde proef zijn Ford Fiesta Rally2 in de sloot, waardoor de 33-jarige Kevin van Deijne uit Veghel zijn eerste grote overwinning boekte in het Open Nederlands rallykampioenschap. Bovendien vergroot van Deijne hiermee zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap.

“Het ging super vandaag. We namen op ons eigen tempo afstand van Bjorn Satorius. Onze voorsprong leek groot genoeg bij het ingaan van de laatste ronde, maar na een paar kilometer op de allerlaatste proef, klapte de band rechts vooraan in een remzone. We verloren anderhalve minuut. Omdat Satorius van de baan ging op dezelfde proef, bleven we aan de leiding. Nu kunnen we met vertrouwen naar de GTC Rally afzakken, waar de concurrentie sterker zal zijn,” vertelde winnaar van Deijne opgelucht.

Bjorn Satorius schonk met zijn ongewilde schuiver de tweede plaats aan Ingo Ten Vregelaar, die een bijzonder sterke wedstrijd in zijn Ford Fiesta Rally3 bekroonde met een onverhoopte resultaat. “En ging ik op de powerstage nog even van de baan. Ik heb nog flink wat gras gemaaid, maar gelukkig ging het net goed. Voor die tweede plaats had ik deze ochtend zeker getekend. De aanpassingen aan de set-up werkten prima, dus dit resultaat is ook het werk van het ganse team. Waarvoor dank!”

Voor de derde plaats bleef het spannend tot de allerlaatste proef. Yannick Vrielink reed echter in de openingsronde van de rondkoers lek, waardoor hij op de vierde plaats strandde achter Rik Karsten met de Ford Fiesta Rally2.
“Ik heb Yannick de ganse dag onder druk gehouden en ik ben heel blij dat we toch nog op het podium staan,” genoot Rik Karsten.

“Toen we lek reden, waren we helemaal kansloos om Rik achter ons te houden, maar in de Yaris Cup en in onze klasse hebben we geen punten verloren. Ik denk dat we een mooie rally hebben gereden,” vertelde Yannick Vrielink.
Edwin Wils ging vanochtend van start om zijn derde plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Dat lukte zeker met een vijfde plaats algemeen in zijn Mitsubishi Lancer. “In de tweede ronde ging de benzinepomp stuk en bij de start van de laatste proef ging de koppeling nog stuk. Helemaal vlekkeloos verliep het niet, maar het resultaat is heel mooi! We trekken met vertrouwen naar Achtmaal,” aldus Edwin Wils.

Ceriel Klein Kromhof stuurde zijn Clio Rally4 naar een prima zesde plaats, als winnaar in RC4. Bjorn Molkenboer stuurde zijn Mitsubishi naar de 7de plaats, voor de Subaru Impreza van Dennis Mollink. Eduard Eertink, 9de, realiseerde zijn doelstelling van de dag: “We gingen met nummer 9 van start en ik wilde op dezelfde positie finishen. Dat is me gelukt en deze keer ook zonder schade, wat het belangrijkste was. Het was in het begin zoeken naar vertrouwen. Gelukkig kwam dat ook terug in de loop van de dag.”

Maurice Kuijstermans, 10de algemeen, won ook de BMW 130i Challenge, voor Hank Melse die al vroeg in de wedstrijd zijn spoor vooraan open reed, waardoor hij tijd verloor.

Edwin Wolves, op weg naar een plaats in de buurt van de Top 5, moest zijn Opel Kadett aan de kant zetten na een breuk in de ophanging.

Link naar website Vechtdalrally


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Bron: Organisatie Vechtdalrally

Foto: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten