Kampioenen uit Anevelde

Voltige Vereniging TOP uit Anevelde is afgelopen weekend naar Ermelo geweest om deel te nemen aan de Nederlands Kampioenschappen.

Vrijdag ging de vereniging met het B-team heen, bestaande uit Isa, Sanne, Britt, Ella, Fabien, Mae en Fabiënne, onder leiding van Maureen en Yara. In hun klasse (B) hadden zich acht teams weten te kwalificeren. Het team maakte een paar kleine foutjes in de verplichte oefeningen, maar lieten een fantastische kür zien. Dat bleek ook, want ze werden kampioen!

Zaterdag mochten de solisten strijden om de titel. Voor Lynn Kieft was dit in de klasse L. Hier was het deelnemersveld erg groot, maar liefst 21 deelnemers. Lynn deed wat ze moest doen en vertoonde een goede plicht en een nette kür. Zij werd tweede en mag zich reserve kampioen van Nederland noemen.

Daarna was het de beurt aan Rik Bierling en Yara Zomer. Beide in de klasse Z. Het paard Escape was heel braaf. Beide solisten wisten het ere podium te behalen. Rik werd kampioen en Yara volgde hem als tweede en werd dus reserve kampioen.

Wat een geweldig weekend was dit voor voltige vereniging TOP onder leiding van Maureen Hekert.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Voltigevereniging Top

Gerelateerde berichten