Jubileumeditie van de Pokerrun

Op zaterdag 10 juni 2023 vindt de tiende editie van de Pokerrun plaats, een unieke tourrit voor motoren waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Dit jaar worden twee prachtige goede doelen ondersteund: Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe en Stichting Actief Samenleven uit Pesse. De Pokerrun belooft een bijzondere jubileumeditie te worden met de deelname van veertien motorclubs uit Drenthe, Overijssel, Friesland en Flevoland.

De hoofddoelstelling van de Pokerrun is het ondersteunen van Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. Deze stichting organiseert jaarlijks een zomerkamp voor kinderen die niet in staat zijn om op vakantie te gaan vanwege hun thuissituatie. Veel van deze kinderen worden doorverwezen naar de stichting door hun huisarts.

Het tweede beoogde goede doel is Stichting Actief Samenleven, gevestigd in Pesse. Deze stichting organiseert diverse evenementen, waaronder een busreis naar een pretpark voor kinderen. De Pokerrun heeft zich voorgenomen de kosten van deze busreis op zich te nemen.

 

Jaarlijks terugkerend evenement

De Pokerrun is een jaarlijks terugkerend motorevenement dat motorrijders vanuit het hele land aantrekt. Maar liefst dertien motorclubs openen op die dag hun deuren voor geïnteresseerden en verkopen versnaperingen waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Het concept van de Pokerrun is simpel maar spannend: motorrijders bezoeken zoveel mogelijk organiserende clubs en ontvangen bij elke club een speelkaart in een gesloten envelop.

Bij de finish worden de enveloppen geopend en maken de hoogste kaarten kans op mooie prijzen. Ter ere van de tiende editie ligt er dit jaar een presentje klaar voor alle deelnemers bij de finish. De deelnamekosten bedragen €10. Deelnemers kunnen bij elke deelnemende motorclub starten vanaf 8:30 uur. De opbrengst van de Pokerrun komt volledig ten goede aan het goede doel.

Gedurende de dag kunnen deelnemers tegen betaling bij elke club genieten van eten en drinken. Zo biedt De Zweef rond het middaguur een smakelijk bord nasi aan. De finish van de Pokerrun vindt plaats bij MC Motorhead aan de Achteromsedijk in Hoogeveen. Of je nu op zoek bent naar een prachtige toertocht of gewoon wilt genieten van het spektakel bij de finish, iedereen is van harte welkom.

De organiserende motorclubs voor deze jubileumeditie zijn: Eastwood Oosterwolde, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEastPolderBikers Ens, Bikersclub Meppel, MC Genemuiden, AMBC Staphorst, MC De Zweef Nieuwleusen, DTC Daarle, CMA NL Hardenberg, Roving Spirit Slagharen, Motorclub Schoonebeek, MC Black Magic Meppen (D), MC Black Eagle Zwartemeer en last but not least MC Motorhead Hoogeveen. De adressen van deze club (start/stopplaatsen) en meer informatie is te vinden op de website/facebookpagina: Pokerrun MC Motorhead.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten