HHC Zaal 1 promoveert naar de eerste divisie

Het eerste zaalteam van HHC Hardenberg promoveert naar de eerste divisie. Het team won het tweeluik met LZV met ruime cijfers. Daardoor speelt het elftal komend seizoen op het één na hoogste niveau van het land.

In een aftastend begin, waarin LZV een duidelijke doelstelling had, werd HHC onder druk gezet. De tegenstander probeerde de achterstand weg te werken van het eerste duel van het tweeluik, dat door HHC werd gewonnen met 7-2. In deze fase was LZV dreigender met kansen, waar keeper Rob HHC in de wedstrijd hield.

HHC creëerde kansen, waarna na een goede onderschepping Lars Offringa met een fraai schot scoorde: 0-1 voor HHC in de vierde minuut. Het spelbeeld veranderde niet, LZV zette druk vooruit, creëerde kansen, maar wederom scoorde HHC. In de vijftiende minuut schoot Offringa opnieuw raak.

Onder toeziend oog van vijftig meegereisde HHC-supporters floten de scheidsrechters na een rustperiode van tien minuten af voor de tweede helft. Kansen voor LZV en gevaarlijke uitbraken van HHC waren te zien. Met nog twintig minuten te gaan in de tweede helft ging LZV alles of niets spelen door de keeper te wisselen met een veldspeler.

De druk werd groter, maar de ruimte in het veld ook. Door snelle uitbraken van HHC scoorden Ivar en Jeffry de beslissende 3-0 en 4-0. In de laatste fase scoorde LZV nog twee keer, maar dit mocht niet meer baten.

Een fantastisch resultaat van het team van Martin Olijve en Joram Kuiperij, met als resultaat promotie naar de eerste divisie.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg