Gramsbergen tegen Tubantia eindigt in nul nul

Het is Gramsbergen in de race om de eerste plek niet gelukt om concurrent Sparta in te halen. Door het gelijke spel thuis tegen Tubantia (0-0) is de achterstand nu 5 punten.

Eerste helft

Gramsbergen en Tubantia waren zaterdag goed tegen elkaar opgewassen en hielden de ruimtes klein door compact te spelen. Van beide kanten was er geen doorkomen aan en werd veelvuldig de lange bal gespeeld zonder daarmee echt gevaar te stichten. De jonge ploeg uit Hengelo was in de 6e minuut dicht bij een treffer, maar Jur Kosters was op zijn hoede en kon de bal net naast tikken.

Tubantia bleef druk zetten waardoor Gramsbergen niet in het eigen spel kon komen en dat resulteerde in de eerste helft tot de betere kansen, Gramsbergen stelde daar weinig tot niets tegenover en pas in de 30e minuut was er voor het eerst een echte kans voor Gramsbergen. Het ziedend schot van Jorn Kremer kon nog net overgetikt worden door de pas 19 jarige keeper Yorick Rooroh.

Twee minuten later moest hij weer zijn kunnen tonen bij pas de eerste goede aanval van Gramsbergen. Via Carlo Alfring en Elwin van der Veen belande de bal bij David Houtman, maar ook zijn schot werd gekeerd. De slag speelde zich in de eerste helft vooral af op het middenveld waar normaal Gramsbergen zijn sterke punt moet liggen, maar deze wedstrijd even niet. Tubantia was gedurende de eerste helft gewoon wat fanatieker in alles dan Gramsbergen.

Tweede helft

Voor beide ploegen die alle belangen hadden bij de winst zou het na de pauze dus moeten gebeuren. Keeper Jur Kosters hield zijn ploeg in de 46e minuut keurig in de race door met goed keeperswerk de eerste beste aanval van Tubantia onschadelijk te maken. In de tweede helft twee fanatiek spelende ploegen die voor de winst gingen. Bij Gramsbergen ging het allemaal net iets beter en dat resulteerde toch in behoorlijk wat kansen.

In de 58e minuut was het Xaver Slot die zijn inzet zag gestopt en in de 65e minuut gaat een inzet van Nick Leferink maar net over het doel. David Houtman had er ook nog een op zijn slof maar ook die pakte keeper Rooroh. Aan de andere kant ook zeker de kansen voor Tubantia maar ook die gingen er niet in. Gramsbergen heeft betere wedstrijden gespeeld dan de laatste drie weken maar kan nu al bijna terugzien op een mooi seizoen waarvan gezien de switch naar Oost niet al te hoge verwachtingen waren. Het tegendeel is bewezen en daar moeten we heel trots op zijn.

Slotconclusie

De wedstrijd eindigt dus in 0-0 en dat was natuurlijk een behoorlijke teleurstelling voor Gramsbergen in de race omhoog. Wel was een ieder op het sportpark het er over eens dat het een terechte einduitslag was. Het hoogste rapportcijfer was er deze middag voor scheidsrechter Bjorn van der Veen die een perfecte wedstrijd floot en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Verslag gemaakt door: Henk Reins
Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS