Gramsbergen ruim langs Enter Vooruit

De belangen in de wedstrijd zaterdag tussen Gramsbergen en Enter waren voor beide ploegen groot.  Enerzijds om top 3 te blijven en aan andere zijde het ontlopen van degradatiespook, dat zo langzamerhand om de hoek komt kijken.

Eerste helft

In de eerste helft was het verschil in de stand op de ranglijst niet merkbaar. Enter deed er alles aan om een goed resultaat neer te zetten en dat was achteraf gezien zeker een compliment waard. Gramsbergen moest noodgedwongen wat spelers door blessures en afwezigheid missen, maar dat is het voordeel van een grote selectie.

Gramsbergen creëerde wel wat kansen maar stuitte steeds op doelman Nijhof van Enter. Hij was zeer beducht op de diepe ballen richting Gramsberger spitsen. Gramsbergen bleef het spel breed houden om niet tegen een muur van verdedigers op te lopen wat vaak niets oplevert. Maar vooralsnog kwamen er niet echte kansen. Enter loerde op de kleine momenten en uitvallen maar beet niet echt van zich af.

Gramsbergen deed pas echt van zich spreken na een minuut of 35. Dit met twee flitsende aanvallen, waarbij de tweede uiteindelijk een penalty opleverde. Roy Seinen werd onderuit getrokken en de ene keer krijg je er niets voor en de andere keer fluit de leidsman voor een strafschop. Of was het gewoon de lepigheid van Roy Seinen? Stef Schuurman schoot vervolgens onhoudbaar raak voor de 1-0. Gramsbergen had hierna eigenlijk even door moeten drukken, maar liet het tempo enigszins zakken en dat hield Enter in de wedstrijd.

Tweede helft

Na rust liet Enter zien dat ze niet zomaar de punten in Gramsbergen wilden laten. Zowaar moest keeper Jur Kosters eerst bij een vrije trap en daarna na een goede aanval weer zijn keeperskwaliteiten tonen om de nul te houden. Na 56 minuten kwam de nekslag voor Enter, Het was David Houtman die na een fantastische onderschepping en omschakeling op aangeven van Wouter Schuldink de 2-0 noteerde.

Gramsbergen bleef hierna de bovenliggende partij en hield de gelederen achterin keurig gesloten. In de 63e minuut volgt dan de tweede strafschop voor Gramsbergen wat ook weer een situatie was van je geeft hem wel maar je had hem ook niet kunnen geven. Roy Seinen weet nu het net te vinden met zijn welbekende strakke schot (3-0).

Gramsbergen controleert het vervolg van de wedstrijd en beloont zichzelf nogmaals in de 90e minuut. Nu is het Gerwin Reinders die doorstoomt en zijn goede wedstrijd beloond met een assist. De intikker is voor Elwin van der Veen die daarmee de einduitslag op 4-0 brengt. Gramsbergen kwam deze middag niet echt in de problemen, pakte 3 punten, werkte aan het doelsaldo en hield wederom de nul. Enter deed wat het minimaal doen moest en dat was hard werken.

Komende zaterdag de inhaalwedstrijd uit tegen de Zweef die afgelopen zaterdag een goed resultaat (2-2) haalden tegen Nieuwleusen.
Dinsdag 4 april speelt Gramsbergen een oefenwedstrijd tegen Raptim 1 om 20.15 uur op ons Sportpark ’t Hoge Holt.

Verslag gemaakt door: Henk Reins
Foto gemaakt door: Gerard Benjamins

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS