1e kwartfinale in Bruchterveld’s Open

Vier spelers die al brede sporen van verdienste hebben achtergelaten in ons biljartwereldje troffen elkaar in de 1e kwartfinale van Bruchterveld’s open. Dat is zo toevallig dat kan geen toeval zijn. Gelukkig is door loting dit maandagavond zo bepaald.

De titanen in de eerste partij, Arie Wind en Eddy Hankamp, maakten hun roem niet waar. Het waren prachtige stoten maar een carambole maken was toch moeilijk. Heel veel “net niet” ballen, maar “net niet” is dus niet raak dus daar scoor je niet mee. Het was wel in evenwicht want beide scoorden 13 keer een “nul” oftewel “een streep”. Ondanks dat beide een hele mooie serie lieten zien, 14 en 11, duurde de partij 23 beurten en werd met 4-2 gewonnen door Eddy.

De partij tussen Hans Timmerman en Jan Henk Holtvlüwer werd na enig aftasten halverwege door Hans naar zich toe getrokken en won met maar liefst 4-0. Daarmee waren de kansen voor Jan Henk om een ronder verder te komen al tot een minimum beperkt. Hans mocht daarna gelijk weer aan de bak tegen Eddy Hankamp. De uitslag 3-4 in het voordeel van Hans Timmerman geeft ook aardig de spanning weer.

De 4e partij. Jan Henk Holtvlüwer, eerder verliezer met 4-0, werd nu winnaar met 4-0 van Ardie Wind. Arie mocht het toen nog proberen tegen Hans Timmerman maar die liet geen steek vallen 2-4. Voor de toeschouwers was de laatste partij ook het kijken waard. Eddy Hankamp en Jan Henk Holtvlüwer maakten er een mooie pot van. Voor dat soort partijen kom je naar de arena. Het werd een remise 4-4. Door naar de halve finale is dus Hans Timmerman met 12 punten en ook Eddy Hankamp zullen we daar waarschijnlijk terug zien als één van de 3 beste nummers 2 met 11 punten.

Maandagavond is de 2e poule in de kwartfinale met Albert Jan Altena, Rienk van der Veen, Marinus Ravenshorst en Bas Reints. Weer een samenstelling waar iedereen als eerste zou kunnen eindigen maar…… er kan er maar één door……. En dat is niet altijd de beste maar wel die met de meeste punten. We gaan het zien.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten