1e halve finale Bruchterveld’s open

Jan Flier en Eddy Hankamp mochten de spits afbijten in deze halve finale van Bruchterveld’s Open. Jan nam het wel heel letterlijk want hij zette zijn tanden er goed in. En dat deed Eddy figuurlijk veel pijn want na 14 beurten maakte Jan er een eind aan, 4 – 1 winst.

Bas Reints en Frits Altena

Bas Reints en Frits Altena leken goed aan elkaar gewaagd. Ook hier duurde de pot 14 beurten waarin Frits met een serie van 5 zijn laatste beurt afrondde. De beide verliezers van hun eerste partij kwamen elkaar in de 3e partij tegen. Terwijl Eddy nog een paar caramboles nodig had voor 3 punten maakte Bas zijn laatste, 2-4 winst voor Bas.

Frits Altena en Jan Flier

Frits Altena en Jan Flier maakten het in de 4e partij wel heel spannend. In de 13e beurt miste Frits om de partij te winnen. Door een klos ging het bij Jan Flier ook net mis. Frits maakte vervolgens zijn laatste carambole. Jan kon met 4 een remise in de wacht slepen. Kon, want hij bleef op 3 steken.

Jan Flier en Bas Reints

Ongeveer een gelijk spannend slot was ook de partij tussen Jan Flier en Bas Reints. In de 23e beurt had Bas met 3 caramboles de partij kunnen winnen met 2-4; hij maakte er echter maar 2. Daarna maakte Jan zijn aantal vol maar kon Bas in de nastoot nog remise maken, maar miste. Dus in plaats van met 2-4 winnen werd het 4-3 verlies. Hierdoor kwam Jan Flier op 11 punten en verzekerde zich daarmee voor een plaats in de finale.

Frits Altena en Eddy Hankamp

Frits Altena en Eddy Hankamp mochten deze avond afsluiten. Voor Frits zou zelfs een verlies van 4-2 voldoende zijn voor plaatsing in de finale maar bracht ook zijn laatste partij met de volle winst over de eindstreep. Frits Altena en Jan Flier door naar de finale respectievelijk als 1e en 2e in deze poule.

Maandagavond is de 2e halve finale met Marinus Ravenshorst, Hans Timmerman, Tim van der Veen en Henk Veneman. Twee van hen mogen donderdag 20 juli ook naar de finale.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten