Sloop hoogste punt van Röpcke-Zweers Ziekenhuis van start

Het hoogste punt bij de ontmanteling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis is woensdag 20 april bereikt. Het voormalige ziekenhuis verdwijnt binnen enkele weken definitief uit het gezichtsveld. In de afgelopen periode is de sloop van de omliggende gebouwen afgerond.

Gewapend met bouwhelmen en veiligheidslaarzen vertrokken bouwmanager Jan Willem Klein Poelhuis, projectmanager Martin Scharphof, manager Facilitair, Vastgoed en Techniek Ruud Rusken, coördinator techniek Henk Lambers en kinderarts Jaco van den Hoek naar de bouwplaats om de kraan met knipschaar in actie te laten komen. Dit alles onder begeleiding van de projectmanager Akim Weenink en uitvoerder Roy Oosterholt van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieu.

 

Hoogste punt
Kinderarts Jaco van den Hoek had de eer om in de kraan plaats te nemen en de eerste happen uit de hoogbouw te nemen. Met duidelijke instructies van de kraanmachinist, werd de bovenste hoek snel weggeknipt. Een leuke taak, beaamt Jaco, en “dit is een keer wat anders dan een infuus prikken bij een baby!” Na deze vliegende start werden de werkzaamheden weer overgenomen door de ervaren medewerkers van Dusseldorp. Zij zullen in de aankomende weken hard aan de slag gaan om het oude ziekenhuis met de grond gelijk te maken.

Het ziekenhuis zal niet helemaal verdwijnen. Het puin zal namelijk worden vermalen om als ondergrond te dienen voor de nieuwe parkeerplaats voor medewerkers, die op de locatie van de oudbouw gerealiseerd zal worden.

 
Het Hoogste punt


v.l.n.r. Roy Oosterholt, Akim Weenink, Jan Willem Klein Poelhuis, Jaco van den Hoek, Ruud Rusken,
Henk Lambers, Martin Scharphof


Röpcke-Zweers Ziekenhuis
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis werd in 1965 ontworpen door de in Schiedam geboren Jan Piet Kloos (1905-2001), een van de specialisten op gebied van de naoorlogse ziekenhuisbouw in ons land. Het in 1969 geopende ziekenhuis voldeed na een halve eeuw niet meer aan de eisen van de tijd. Het ziekenhuis is in september 2020 verhuisd naar het Saxenburgh Medisch Centrum.

Gerelateerde artikelen