Scootmobielclub 55Plus Actief Gramsbergen

De Scootmobielclub van Stichting 55 Plus Actief Gramsbergen werd het afgelopen najaar opgericht door Mans Veldsink en Jan Hamhuis. Elke maand coördineren ze een tocht.

Bij goed weer gaan de senioren met de scootmobiel op pad. Om er even uit te zijn. Om even in een andere omgeving te zijn. Om even gezelschap hebben als ze alleen wonen. Op 12 april hadden de 12 leden al een cursus in behendigheid en veiligheid in en buiten De Binder gedaan. Het is ook de plek waar ze zich verzamelden voor de augustus rit.

De Augustusrit

Deze keer reden ze een stukje langs het kanaal en zagen ze de volle vechtezomp Grammesberghe langs varen. Via de Doorbraakweg en door de landerijen genoten ze van de omgeving. Zo passeerden ze onder andere de Vijvertuinen van Ada Hofman. In 2016 namen Helga Grassler en Erik de Jonge de vijvertuinen over. Hun doel: de unieke sfeer te behouden die in de sprookjesachtige tuinen heerst. Het is immers een prachtig natuurgebied en een magische plek waar ze iedereen willen laten genieten. En het bleek ook een mooie plek om even te stoppen en een kop koffie of thee met elkaar te drinken. Gezellig was het.

Meedoen?

Ook meedoen aan het actieve clubje scootmobielers? Met een belletje naar 0524 561898 of 06 57032196 kom je alles aan de weet. Gewoon doén dan.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s: scootmobielclub 55Plus

Gerelateerde berichten