Schurter wint Meesterschap Oeuvre Award

Rien Grotenhuis van Schurter Electronics B.V. heeft de Meesterschap Oeuvre Award gewonnen. De award is als waardering voor de organisatie die ‘het meest open, betrokken en inspirerend is geweest om talent te binden, boeien en bestendigen’.

De uitreiking vond plaats in het restaurant van Evenementenhal Hardenberg, waar op dat moment ook de beurs Maakindustrie Expo 2023 te bezoeken was. Maakindustrie Expo 2023 is het grootste event voor de maakindustrie in Noordoost Nederland. Op de beurs staan veel fabrikanten en leveranciers met hun nieuwste producten en er zijn diverse innovaties op het gebied van robotisering, high-techmaterialen en 3D-printing.

De tweede editie van Maakindustrie Expo krijgt een extra impuls op het gebied van beleving door de toevoeging van meerdere experiences op de beursvloer, zoals een Cobot Experience. Ook is er een materialententoonstelling en een Industrial Reality Hub. Werkgevers, maar ook geïnteresseerden kunnen van elkaar leren, ideeën opdoen hoe zij personeel kunnen werven en behouden. De editie op 10 en 11 mei is gratis te bezoeken.

 

Meesterschap Oeuvre Award

De prijs is in 2022 het leven geroepen door IQ Boulevard, Regionaal Techniek Centrum (opleiding voor vakmensen) en het Ondernemershuis Vechtdal. Het is de tweede keer dat deze award aan een werkgever is uitgereikt.

Het Makersdiner

Woensdag 10 mei werd het Makersdiner, tijdens de Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg, gehouden. Tijdens dit diner werd ook bekendgemaakt wie de award heeft gewonnen. Het diner is een initiatief van Het Regionaal techniek Centrum, IQ BLVD, Het Ondernemershuis Vechtdal, Koninklijke Metaalunie en Maakindustrie Expo.


De ondernemers kwamen woensdag rond 18.00 uur samen in het restaurant voor het diner. Een bijeenkomst waarbij de ondernemers elkaar ook nog beter kunnen leren kennen. De gasten waren zo verdeeld, zodat niemand bij een collega aan tafel zat. Terwijl de aanwezigen genoten van een luxe viergangendiner, startte het programma.

Het programma tijdens Het Makersdiner werd gepresenteerd door Alwin te Rietstap en Netty Wakker. Zij stelden de aanwezigen diverse vragen, die allemaal in het teken stonden van het thema ‘Menselijk Kapitaal’.

Het menselijk kapitaal staat voor de vele soorten bekwaamheden van werknemers, zoals kennis en vaardigheden. Uiteraard werd erop ingegaan hoe de werkgevers hun werknemers laten ontwikkelen in het bedrijf. In de zaal kregen diverse ondernemers de gelegenheid om op de diverse vragen te reageren.

 

Investeren in Menselijk Kapitaal

Investeringen in menselijk kapitaal met trainingen en cursussen zijn een essentieel instrument, om het concurrentievoordeel van bedrijven te behouden of te vergroten. Ook is investeren in de persoon zelf van groot belang om de employability van werknemers te vergroten. Als je mensen de kans geeft mee te groeien met de ontwikkelingen van je bedrijf, zorgt dat er weer voor dat je medewerkers productief, gemotiveerd en gezond kunnen blijven werken.

Twee hoofdgasten

Deze avond waren er ook twee ‘hoofdgasten’, die vertelden over hun bedrijf. Dat waren Heleen Wildvank-Hoekman (Hoekman-Roestvaststaal B.V.) en Jos Vogelzang (Vogelzang Dakelementen B.V.). Twee bedrijven waar het menselijk kapitaal hoog in het vaandel staat. De werkgevers vertelden hoe zij proberen zoveel mogelijk naar hun werknemers te luisteren en hen de kans bieden om zich te ontwikkelen.

Heleen Wildvank zat als eerste gast op de bank bij Netty en Alwin. “Mijn deur staat altijd voor iedereen open”, vertelde Heleen. “Goed luisteren naar je werknemers, ze laten ontwikkelen. Maar ook als iemand een goed idee heeft, dit bespreken en indien mogelijk uitvoeren.”  Op de vraag of ze een goede werkgever is, liet ze weten dat zij die vraag niet kan beantwoorden. Die vraag kon volgens haar beter aan haar werknemers gesteld worden.

Jos Vogelzang hield een pitch over het bedrijf, waarbij hij vertelde over hoe hij en Stefan de zaak hebben overgenomen. “Ook dat heeft best wat impact op de werknemers”, laat Jos weten. Toch lijken zij samen met BR-Flex de ideale manier te hebben gevonden om de werknemers in de maakindustrie te stimuleren en mee te laten groeien in het bedrijf. “Groot geworden door persoonlijk te blijven”, staat ook op hun website te lezen.

 

Laatste ronde

Na drie gangen volgde de laatste ronde, een dessert. Maar voordat deze werd opgediend, werd er eerst gehusseld. Iedereen moest van zitplaats veranderen. Dit leverde toch wat lichte chaos op. Na deze toch wel komische stoelendans bleek zelfs een tafel leeg te zijn. Er waren dus geen stoelen tekort, maar bleven over. De enige die niet van plek mocht verhuizen, was Rien Grotenhuis. Uiteraard met voorbedachten rade.

Uitreiking Award

De organisatie die deze prijs wint biedt een omgeving waarin talenten de vrijheid ervaren om hun natuurlijke behoefte van het leren en groeien, verder te ontwikkelen. De prijs is in het leven geroepen voor de organisatie die het meest open, betrokken en inspirerend is geweest om met aandacht het meesterschap in in een ieder naar boven te halen.

Vorig jaar was het Gerlo Prinsen van PM Metaal Dedemsvaart, die de eerste award in ontvangst mocht nemen. Gerlo had woensdagavond de eer om de winnaar van dit jaar bekend te mogen maken. Uit de toespraak bleek dat de jury unaniem heeft gekozen voor het bedrijf Schurter Electronics B.V.  Rien Grotenhuis werd in de spotlight gezet en mocht op het podium komen om de felicitaties en de award in ontvangst te nemen.

De punten van de jury:

Dat Schurter oog heeft voor echt alle medewerkers. Het bedrijf gaat op zoek naar hun individuele kwaliteiten en het werk dat daar het beste bij past. Tevens staat het bedrijf altijd klaar om leerlingen en studenten te ontvangen. Haar cultuurwaarden, als klantgericht, toegewijd, deskundig en respect, staan hoog in het vaandel. Daarmee heeft het bedrijf de hoogste mate van betrokkenheid bij medewerkers. Als laatste punt liet de jury weten dat Schurter een regionale werkplek biedt in een internationale omgeving, het beste van twee werelden.

 


Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten