Ruim 100 sollicitaties na wervingscampagne brandweervrijwilligers

De wervingscampagne van de brandweer ‘#watdoejijover4minuten’ is een groot succes gebleken! Van 18 oktober tot en met 26 november solliciteerden 102 mensen naar de functie van brandweervrijwilliger.

De sollicitanten die voldoen aan de voorwaarden, hebben inmiddels een kennismakingsgesprek gehad. Op basis van dit gesprek mogen de geselecteerde kandidaten deelnemen aan de selectiedag. Tijdens de selectiedag wordt aan de hand van een aantal testen gekeken of het brandweervak bij de kandidaat past. Vervolgens wordt er een definitieve selectie gemaakt.

De komende weken krijgt de tot nu toe geselecteerde groep te horen of ze door mag naar het selectietraject. Dan moeten de deelnemers vervolgens een aanstellingskeuring doen om te kijken of zij echt geschikt zijn als brandweervrijwilliger. Met deze keuring is onder andere te zien of de medewerker voldoet aan de bijzondere eisen die het werk stelt en of het werken in de functie geen ongewenste risico’s voor de vrijwilliger zelf, voor collega’s en voor derden met zich meebrengt. Als de kandidaat de hele selectieprocedure goed doorloopt, wordt hij of zij aangesteld en aangemeld voor de tweejarige opleiding Manschap.

Gerelateerde artikelen