Rolcontainers met etenswaren voor voedselbank dankzij donaties

Woensdagmorgen werden 36 rolcontainers vol met houdbare melk, pasta, soep en potgroente bezorgd bij het pand van de Voedselbank in Hardenberg.

Vanwege de coronamaatregelen was het voor Voedselbank Hardenberg-Ommen lastig om supermarktacties te houden. Normaal worden het hele jaar door met dergelijke acties en met de grote decemberactie in 10 supermarkten tegelijk, enorme voorraden houdbare producten opgehaald. Daarmee konden voorheen de 280 kratten die per week gevuld worden, zeker 6 maanden lang worden aangevuld. Omdat de coronamaatregelen de vrijwilligers nog steeds beperken de schappen aan te vullen door middel van acties, is er met de ontvangen donaties een grote bestelling gedaan.

Woensdagmorgen werden 36 rolcontainers vol met houdbare melk, pasta, soep en potgroente bezorgd bij het pand van de Voedselbank in Hardenberg. Met die voorraad in de schappen kunnen de vrijwilligers de pakketten aanvullen tot de zo gewenste schijf van vijf. Momenteel maken ruim 750 mensen wekelijks gebruik van de pakketten van de Voedselbank in de gemeentes Hardenberg en Ommen. Met de gekochte producten kunnen de pakketten weer tussen de 4 tot 6 maanden worden aangevuld.

 

Ter Beek vervolgt: “Iedereen snapt dat het belangrijk is dat de pakketten zoveel mogelijk gezonde producten bevatten. Wekelijks halen wij bij diverse leveranciers onder meer verse broden, vlees, eieren, groente en andere producten op. Door de aanvulling met de producten uit deze bestelling garanderen we dat de pakketten die gezonde basis hebben. Daarom nogmaals onze dank aan de vele mensen die de Voedselbank Hardenberg-Ommen gesteund hebben met geweldige acties en prachtige bedragen!”

facebook follower kaufen

Gerelateerde artikelen