Bijzondere zeilboten op de Vecht

Op de Vecht waren afgelopen weekend tussen Dalfsen en Hardenberg bijzondere zeilboten te zien.


Stichting Natuurlijk Varen probeert bij jong en oud het plezier in het varen op wind- en spierkracht te bevorderen. Laat de natuur zijn werk doen, en geniet van de natuur om je heen. Laat het motorgeweld achterwege, is het motto van de stichting. Afgelopen weekend werd de eerste tocht van dit jaar gehouden, varen van Dalfsen naar Hardenberg. Vanwege Corona kon dit al langere tijd niet doorgaan.

Dirk Brandbergen (Dedemsvaart) en Piet Toering hebben de tocht georganiseerd, van begin tot eind, inclusief overnachting op Camping de Roos in Beerze. Er waren dan ook enkele bijzondere zeilboten op de Vecht te bewonderen.

Diverse leden van Natuurlijk Varen en leden van de vereniging ‘Het Zeilend Scheehout’ hebben genoten van de tocht. Binnen laatstgenoemde vereniging staat de klassieke scheehouten wherry centraal. Sommige boten zijn meer dan een eeuw oud.

De deelnemers voor de vaartocht over de Vecht kwamen vanuit heel Nederland, van Amsterdam tot Assen. Allen hebben naar eigen zeggen ontzettend genoten van het zeilen op de Vecht, de prachtige natuur en de rust. ‘Het is letterlijk onthaasten,’ liet een deelneemster weten. ‘Het voelt alsof een je een week vakantie hebt gehad, en dat in één weekend.’


In de havenkom bij aspergeboerderij Het Nijenhuis

Het vertrek bij de stuw in Hardenberg

Voor een eigen verslag en meerdere foto’s van de vaartocht kunt u kijken op www.natuurlijkvaren.nl.

facebook likes kaufen

Gerelateerde berichten