Reizen en voeding, hoe gaat dat met een stoma?

Hoe ga je tijdens een reis om met voeding, als je drager van een stoma bent? Dit kan nogal veel vragen oproepen. Wat kan ik wel en wat kan ik beter niet eten? Op deze en andere vragen zal een stomaverpleegkundige van Saxenburgh woensdag 16 november een antwoorden geven.

Tijdens deze ochtend is er ruimte om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen. De stomaverpleegkundigen van Saxenburgh geven adviezen en beantwoorden alle stoma-inhoudelijke vragen. Ook is er een ervaringsdeskundige aanwezig, zij kan meer vertellen over het reizen naar landen met beperkte sanitaire voorzieningen. Het belooft een interessante en informatieve bijeenkomst te worden. Daarnaast is de koffieochtend vooral ook een gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.

 

Woensdag 16 november houdt Saxenburgh in samenwerking met diverse partijen een koffieochtend over dit thema. Mensen met een stoma en andere belangstellenden zijn welkom van 10.00-12.00 uur bij zorgcentrum Saxenburgh Oostloorn in Hardenberg. Het zorgcentrum is gevestigd aan de J.C.J. van Speykstraat 14, 7772 ZC Hardenberg. Deelname is gratis.

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich tot 14 november aanmelden. Dit kan via de mail info.convatec@convatec.com (onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer) of via het gratis telefoonnummer (0800) 022 44 44.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Saxenburgh, zorgcentrum Oostloorn

 

 

 

Gerelateerde berichten