Reactie Piet-Cees van der Wel op Stentor artikel 17 juni

Op 17 juni stond er een artikel in de Stentor met als titel: Eerst lekte memo uit, nu ook het rapport over pijnlijke breuk CDA Hardenberg en boegbeeld Piet-Cees van der Wel. Vandaag volgt daarop de reactie van Piet-Cees.

Tijdens de coalitie onderhandelingen in 2022 lekte een intern bedoeld memo van Piet-Cees van der Wel uit. In dat memo gaf Van Der Wel aan twijfels te hebben bij een van de voorgestelde wethouderskandidaten. Dit memo kwam terecht bij De Stentor, dat hier vervolgens een artikel over schreef.

De hele affaire leidde tot een breuk tussen Van Der Wel en de CDA fractie. Erik Volkers besloot zich bij Van Der Wel aan te sluiten en samen vormden zij de fractie Doen’22. In de allereerste uitzending van NOOS programma Vechtdal Politiek met presentator Arjen Roelofs werd deze kwestie al uitgebreid besproken. Deze uitzending is terug te luisteren via het Spotify kanaal van Vechtdal Politiek: [aflevering 1, 19 augustus 2022].

Reactie Piet-Cees van der Wel op het artikel in de Stentor

Als reactie op het artikel deelde Piet-Cees vervolgens zijn verhaal via zijn eigen social media kanalen. Hij geeft daarin het volgende aan:

Start reactie (van het Twitter account) van Piet-Cees van der Wel:

Reactie op artikel Stentor: Toen onderzoeker Jack Blom, door de CDA-fractie aangesteld, de conclusies van het onderzoek met de fractievoorzitter van het CDA Hardenberg en ondergetekende deelde, heb ik hen beide aangegeven geen moeite te hebben als dit openbaar zou worden.

Ik heb hen gezegd dat als een journalist mij er naar zou vragen ik het verslag zou delen en transparant over de ontwikkelingen zou zijn. Dat moment was afgelopen maandag daar. Het verslag is dus niet gelekt, maar open en eerlijk door mij aan de journalist verstrekt.

Ik heb Jack Blom en Elma Soeten dit ook ruim voor het verschijnen van dit artikel verteld. Voor mij is rehabilitatie, voor zover als mogelijk, heel erg belangrijk. Dit verslag helpt daar mij een beetje bij.

Belangrijker vind ik echter nog om weer professioneel te kunnen werken met de leden van de CDA-fractie. Vanuit de fractie van DOEN’22 hebben we daar diverse handreikingen voor gedaan. We zijn dan ook blij dat de CDA-fractie daar nu uiteindelijk toch toe bereid lijkt.

Wij hadden dat liever al vorig jaar in september gedaan, omdat de situatie de gemeente niet helpt. Wij kunnen ons goed voorstellen dat mensen denken: “Ga toch alsjeblieft aan het werk met elkaar en hou hier eens mee op.”. Dat willen wij ook heel graag. Gelukkig lijkt het CDA hier nu ook toe bereid. Wij zullen ons kwetsbaar en constructief opstellen in deze gesprekken, met als doel dat de situatie weer werkbaar wordt. We zien daar naar uit.

En nu gaan we weer aan de slag om de vergadering voor komende dinsdag over de jaarstukken voor te bereiden, want daar zitten we er uiteindelijk voor!

[einde citaat]

Alle ontwikkelingen op dit dossier in Vechtdal Politiek van Omroep NOOS

Er zijn meerdere uitzendingen van Vechtdal Politiek waarin dit wordt besproken.

Hierbij een overzicht:

[19 augustus 2022]. Te gast Piet-Cees van der Wel en Erik Volkers van Doen’22 over hun vertrek uit de CDA fractie en hun samenwerking
[11 november 2022]. Te gast: Piet-Cees van der Wel van Doen’22
[25 november 2022]. Te gast: Elma Soeten, fractievoorzitter CDA Hardenberg
[19 mei 2023]. Te gast Piet-Cees van der Wel van Doen’22. Hier wordt voor het eerst bekend gemaakt dat het onderzoek is afgerond en wat de conclusies op hoofdlijnen zijn.
[26 mei 2023]. Te gast Harold Mijnheer van het CDA. Hij reageert op de uitkomsten van het onderzoek en legt uit waarom er nog geen gesprekken hebben plaatsgevonden.

Luister live mee naar Vechtdal Politiek!

Dit programma wordt elke vrijdagavond live uitgezonden vanuit het gebouw De Koppeling van de Baalderborg groep aan de Molensteen in Hardenberg.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Bron: Stentor

Gerelateerde berichten