Gramsberger Classic TT: Een spectaculaire terugkeer naar de motorsportgeschiedenis

Classic TT Gramsbergen

De legendarische Gramsberger Classic TT, georganiseerd door Stichting Eveno Racing Gramsbergen, keerde op zaterdag 17 juni terug met een onvergetelijke dag vol motorsportactie en nostalgie.

De opwinding begon al op vrijdagavond 16 juni, toen Gramsbergen het toneel werd van een verbluffende vertoning van pure snelheid en technisch meesterschap.

De technische keuring van de motoren bracht een aantal opmerkelijke racemachines naar voren, waaronder de iconische merken Honda, BMW, Yamaha, Ducati en MV Agusta. Het was een avond vol geluid en sensatie, waarbij de lucht werd doordrenkt met de betoverende melodie van motoren op volle toeren.

Op zaterdagmorgen, om exact 10.00 uur, barstte het circuit van Gramsbergen los in een explosie van adrenaline. De trainingsessies begonnen en de coureurs stelden hun vaardigheden op de proef terwijl ze de bochten en rechte stukken van het parcours bedwongen. De toeschouwers waren getuige van indrukwekkende snelheid en behendigheid terwijl de machines over het asfalt gleden.

Het officiële startschot

Precies om 12.30 uur werd het officiële startschot gegeven, waarmee de echte race-actie van start ging. Demo-races werden gehouden in diverse klassen, variërend van de uitdagende 50cc tot de meeslepende 500cc-klasse, waar brute kracht en precisie samensmolten. Ook waren er spannende zijspanwedstrijden en een Classic parade, waarbij bijzondere motoren en bekende namen uit het verleden schitterden in een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de motorsport.

Wat dit evenement nog meer onvergetelijk maakte, was de vrijgevigheid van de sponsoren van Eveno Racing. Net als in voorgaande edities was de toegang tot de Gramsberger Classic TT volledig gratis, waardoor iedereen kon genieten van deze buitengewone dag vol spanning en sensatie. De organisatie wilde een statement maken door drempels weg te nemen en motorsportliefhebbers van alle achtergronden samen te brengen.

Reactie van Bertus Kelder

“Dit was een dag om nooit te vergeten”, aldus Bertus Kelder. “We zijn vereerd dat we de Gramsberger Classic TT weer tot leven hebben kunnen brengen en mensen hebben kunnen laten genieten van de pracht van de motorsport. Het was een viering van snelheid, vakmanschap en de onuitwisbare passie die deze sport voortdrijft. We willen onze oprechte dank uitspreken aan onze sponsoren en alle aanwezigen die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.”


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper
Bron: Eigen

Gerelateerde berichten