Persconferentie Rick Brink in verkiezingsvideo

CDA Overijssel presenteert haar VerkiezingsVisie door middel van zes video’s, waarin lijsttrekker Rick Brink een persconferentie geeft. Rick Brink (CDA) wordt ‘zwaar depressief van omgekeerde vlaggen’.

Brink is kritisch op aantal partijen

Lijsttrekker Rick Brink van CDA Overijssel is in een op video opgenomen ‘persconferentie’ kritisch op een aantal partijen die er een hobby van hebben gemaakt om het verschil tussen stad en platteland uit te vergroten. ‘Wat een onzin. Nederland is één groot dorp. Stad en platteland zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je alleen maar oog hebt voor de verschillen, kom je nooit dichter bij elkaar.’

 

Zes video’s

CDA Overijssel presenteert haar VerkiezingsVisie door middel van zes video’s, waarin lijsttrekker Rick Brink een persconferentie geeft. Brink geeft hierin aan dat als we de polarisatie willen overbruggen, we dan ook zullen moeten luisteren naar wat we eigenlijk helemaal niet willen horen. ‘Als CDA vinden wij dan ook dat stad en platteland samen moeten optrekken. Want als je je ogen opent voor de ander, dan zie je vaak dat de belangen helemaal niet zo ver uit elkaar lopen.’ De VerkiezingsVisie van CDA Overijssel is dan ook doorspekt met de oproep om samen de uitdagingen aan te pakken.

 

Zwaar depressief van omgekeerde vlaggen

Brink geeft ook aan dat hij ‘zwaar depressief’ wordt van al die omgekeerde vlaggen. ‘Het vertrouwen in de politiek lijkt op een dieptepunt beland. En vooral ook omdat ik het als inwoner van Overijssel heel goed snap.’ Hij somt op: de stikstofcrisis, de wooncrisis, de asiel opvangcrisis, de afhandeling van de toeslagenaffaire, aardbevingen in Groningen, in Overijssel de problemen met het kanaal Almelo-De Haandrik. Processen zijn hierbij vaak de grootste boosdoener.

 

Monitoren, verbeteren en blijven communiceren

‘Vaak lopen processen verkeerd bij dit soort zaken. Vergunningen die later dan afgesproken worden verstrekt, afdelingen die lastig te bereiken zijn. Miscommunicatie tussen afdelingen, waardoor de ene ambtenaar dit zegt en de andere ambtenaar dat. Dat helpt niet. Daarom moeten we naar de kwaliteit van het besluitvormings- en uitvoeringsproces kijken.

Constant monitoren, verbeteren en blijven communiceren. Ik geloof heel erg dat als we investeren in de procestevredenheid, dat dit een kans biedt om de groeiende polarisatie in politiek vertrouwen tegen te gaan. Daar is echt winst te behalen. We moeten ervoor zorgen dat de vlaggen weer rood-wit-blauw gaan wapperen’, zegt Brink.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Communicatieadviseur CDA Statenfractie Overijssel

Gerelateerde berichten