Help de boswachter en word een Koppelranger!

Bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg is woensdag 1 maart weer een buitenactiviteit voor kinderen. ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’ is een activiteit die gehouden wordt door Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Naast De Koppel en aan de Vecht liggen de Koppeltuinen. Daar komen allerlei soorten planten voor. Maar er waaien ook zaden in van bomen. Daardoor komen er steeds meer jonge boompjes tussen de planten. Als je die maar laat groeien, veranderen de Koppeltuinen langzamerhand in bos en verdwijnen die planten.

Daarom kun je de boswachter helpen die jonge boompjes daar weg te halen. Kleintjes kun je met de hand eruit trekken, en de andere met de steekschop eruit spitten. Hoe meer kinderen daarbij helpen, hoe meer boompjes er kunnen worden weggehaald. En naar leuke natuurverrassingen wordt natuurlijk ook gekeken. Je krijgt na afloop een stempelkaart mee met jouw naam erop en een stempel.

Woensdag 1 maart

Wil jij  op woensdag 1 maart ook de boswachter helpen? Trek dan warme kleren aan en draag laarzen of stevige schoenen, dat allemaal lekker een beetje vuil mag worden. De boswachter zorgt voor steekschoppen en kleine werkhandschoenen.

Bel voor informatie en om je op te geven naar De Koppel (0523) 273388 of doe dat via info@dekoppel.com. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen! De activiteit is van 14.00 tot 15.00 uur.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website www.dekoppel.com.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Gerelateerde artikelen