Orthopedisch Centrum Vechtdal verfijnt operatietechnieken

De orthopedisch chirurgen van het OCV en het orthopedisch OK-team van het Saxenburgh Medisch Centrum hebben zich donderdag verder bekwaamd in kijkoperaties van schouder en knie.

Daarnaast was er plaats ingeruimd voor een plastisch chirurg van Saxenburgh. Hij kon trainen om de chirurgische technieken voor pols en hand verder te verfijnen. De bijscholing in de nieuwste operatietechnieken gebeurde in een mobiel ‘Skillslab’ (mobiele mini-operatiekamer). Deze stond afgelopen week gedurende een etmaal bij het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg.

Bijscholingen zijn normaal gesproken slechts mogelijk elders in binnen- of buitenland. Met de komst van het ‘Skillslab’ naar Hardenberg, nu dus ook op locatie. De training wordt onder strikte regels en coronamaatregelen verzorgd door deskundigen met ervaring op het gebied van de meest moderne chirurgische technieken. Het ‘Skillslab’ is een tot mini-operatiekamer omgetoverde bus. De bijscholing staat op hoog niveau, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende werkstations. Naast het optimaliseren van bestaande technieken, leren de deelnemers ook nieuwe aan.

Patiënten met schouder- of knieklachten, alsmede hand- en polsklachten profiteren bovenal van de opgedane vaardigheden. Tezamen met de meest moderne splinternieuwe audio- en visuele apparatuur in het Saxenburgh Medisch Centrum, draagt de kennis bij aan de kwaliteit van zorg voor de patiënten en het werkplezier van het orthopedisch team. Orthopedisch chirurg Jan van Beveren: “Het is een uitzonderlijke kans om als orthopedisch team samen te werken en de vaardigheden te verbeteren. Het is de ambitie van het Orthopedisch Centrum Vechtdal om een unieke positie te verwerven binnen de orthopedische zorg in de regio.”

Gerelateerde artikelen