Open dag CTP Veldzicht zeer geslaagd

Het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht kijkt terug op een zeer geslaagde open dag. De open dag was alleen bestemd voor inwoners van Balkbrug.


Verspreid over de dag zijn zaterdag 165 inwoners van Balkbrug rondgeleid door de kliniek. Dat het kijkje achter de hekken en binnen de muren in de smaak viel, bleek wel uit de vele positieve reacties die het personeel van Veldzicht mocht ontvangen. Belangrijk doel was om de band met de lokale gemeenschap aan te halen en te verstevigen. “In die opzet zijn we zeker geslaagd”, zegt Maaike Philippi, directeur behandeling van Veldzicht. “We kregen diverse complimenten over onze openheid en transparantie. Dat is natuurlijk fijn om te horen.

De rondleiding voerde de bezoekers langs onder andere verschillende patiëntenafdelingen, de keuken, de medische dienst, het stiltecentrum van de geestelijke verzorging en het buitenterrein. Ter afsluiting werd het complex van de arbeidstherapie bezocht. Hier kregen alle gasten uit handen van patiënten een tasje met producten die door henzelf gemaakt zijn.

Directeur behandeling Maaike Philippi kijkt zeer voldaan terug op de open dag. “Er werden uiteenlopende vragen gesteld. Over de veiligheid, wat voor soort mensen hier zitten, hoe er gecommuniceerd wordt, tot hoe groot de kamer van een patiënt is.” Als het aan de directeur behandeling ligt, krijgt de open dag zeker een vervolg.

Gerelateerde berichten