Gevonden lichaam bij Bruchterveld blijkt vermiste man uit Enschede

Het lichaam dat zondagmiddag in het water langs ’t Lijntje in Bruchterveld is gevonden, blijkt het stoffelijk overschot van de vermiste Jihad Jafo (32) uit Enschede te zijn. De politie beschikt over aanwijzingen dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Voorbijgangers zagen zondagmiddag 22 mei iets in het water liggen en hebben de politie ingeschakeld. Bij aankomst bij het kanaal, kon de politie eerst niet goed zien wat er precies in het water lag. Bij nader onderzoek werd duidelijk dat het om een lichaam ging. Na een sectie door het Nederlands Forensisch Instituut bleek het om het lichaam van Jihad Jafo te gaan. De man werd sinds 6 december vermist.

 

Jihad Jafo vertrok maandagavond 6 december, de dag van de verjaardag van zijn zoontje, tussen 19.30 en 20.00 uur samen met een vriend vanaf zijn woning aan de Gasjuffer in Enschede. Deze vriend vertelde dat hij Jafo voor het laatst zag bij de rotonde aan de Euregioweg en Sleutelweg in Enschede. Jafo zag daar een auto staan met daarin iemand die hij blijkbaar kende en die hij, volgens zijn vriend, per se moest spreken.

Hij is toen uit de auto van zijn vriend gestapt en bij die andere man in zijn voertuig gaan zitten. Daarna werd de Enschedeër niet meer gezien. De familie vreesde, net als de politie, het ergste. Op basis van zijn telefoongegevens wist de politie dat Jafo’s telefoon om 21.20 uur die avond aanstond in de omgeving van Den Ham. Vanaf dat moment ontbrak ieder spoor van hem.

Op 8 december, binnen 48 uur na de verdwijning, verscheen voor het eerst een opsporingsbericht op de site van de politie en dit werd ook via de eigen social mediakanalen gedeeld. Regionale media pikten het bericht op. Daarna duurde het nog een maand, tot 11 januari, voordat de zaak groot en landelijk werd belicht in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie sprak in die uitzending al hardop uit dat ze er rekening mee hield dat Jihad niet meer leefde.

Bron: Tubantia.

Zie ook:
https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/jihad-jafo-32-al-ruim-een-maand-vermist/


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten