Ook stemborden doelwit van protesten

Ook stemborden in de regio zijn het doelwit geworden van actievoerders. Zaterdagnacht is in Mariënberg een stembord het doelwit geworden van protesten.

Onbekende personen hebben diverse stemborden in de regio gebruikt als doelwit voor een politiek statement. De posters van verschillende politieke partijen zijn verwijderd en vervangen door nieuwe posters met de boodschap ‘#stemzeweg’. Opmerkelijk is dat alleen de posters van de Boeren Burger Beweging gespaard bleven. Daarom lijkt het brein achter deze actie hoogstwaarschijnlijk de boeren actiegroep Farmers Defence Force (FDF) te zijn. Deze actiegroep roept namelijk ook via hun website mensen op om mee te strijden voor het herstellen van hun rechten.

Het doel van deze actie is om alle Nederlanders bewust te maken van de kracht en invloed van hun stem bij de verkiezingen op 15 maart. FDF roept iedereen op om te stemmen. En dan met name op partijen die hun rechten steunen en juist niet te stemmen op partijen die dat niet doen.

 

In meerdere gemeenten

In de gemeente Westland zijn ook stemborden bewerkt. De gemeente Westland heeft de afzender van de posters, FDF, aangeschreven met het verzoek om de posters te verwijderen. Als ze hier geen gehoor aan geven, zullen de kosten naar de actiegroep worden gestuurd.

 

Ook een verkiezingsbord aan de Nieuweweg in Mariënberg, in de gemeente Hardenberg, is zaterdagnacht bewerkt. De foto van dit stembord toont de nieuwe posters met de #stemzeweg boodschap. Ook hier zijn andere posters van het bord afgehaald. Het is nog niet bekend of er verdere acties zullen volgen van FDF. Ook is nog niet bekend of er door de gemeente Hardenberg maatregelen worden genomen om dit soort acties in de toekomst te voorkomen.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten