Onderscheiding voor Jan en Esther Hamhuis

Jan Hamhuis uit Gramsbergen en zijn dochter Esther Hamhuis uit Heemserveen hebben woensdag 1 februari een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij zijn beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Locoburgemeester Martijn Breukelman reikte woensdagavond de onderscheidingen uit bij het afscheid van vader en dochter als bestuurslid van de stichting Vrienden van het Hospice ’t Huis aan de Vecht.

 

Jan en Esther Hamhuis stoppen met hun werk voor het bestuur. Ze blijven nog wel op de achtergrond betrokken bij het hospice. Tijdens het etentje in de Rheezer Bistro, dat het bestuur had geregeld voor hun afscheid, werden ze verrast door de locoburgemeester. Martijn vertelde hen dat ze beiden voor hun jarenlange inzet voor het hospice worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Jan Hamhuis

De heer Hamhuis zette zich vanaf 2006 in om te zorgen dat er een hospice in Hardenberg kwam. Als secretaris en bestuurslid van de Stichting Hospice Groep VechtZathe hield hij zich bezig met de verbouwing en het opzetten van de organisatie. Ook onderhield hij de contacten in de buurt van het hospice. De heer Hamhuis was ook nog een tijd voorzitter van de stichting. Hij was ook betrokken bij de komst van een hospice in Dalfsen.

In 2017 stapte de heer Hamhuis over naar de stichting Vrienden van het Hospice ’t Huis aan de Vecht. Als lid van de Hospice Activiteiten Commissie zorgt hij voor de organisatie van activiteiten om geld binnen te halen voor het hospice. De heer Hamhuis was ook tien jaar voorzitter van Wandelsportcentrum Drenthe. Dit centrum zette zich in om de wandelsport te promoten. Daarvoor organiseerden ze verschillende wandelactiviteiten.

 

 

Esther Hamhuis

De dochter van de heer Hamhuis, Esther Hamhuis, is ook al sinds 2006 actief voor het hospice in Hardenberg. Ook zij zette zich in om te zorgen dat het hospice er kwam. En was vanaf dat moment vrijwilliger bij het hospice. Ze was secretaris van de Stichting Vrienden van het Hospice ’t Huis aan de Vecht. Ook was zij een kartrekker en aanjager als het gaat om het organiseren van acties. Met die acties wordt geld ingezameld voor het hospice.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

 

Gerelateerde berichten