NVA Vechtdal Biedt Toegankelijk Inloopspreekuur voor Autisme-informatie

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft recentelijk haar deuren geopend voor een inloopspreekuur in de lokale bibliotheek van Hardenberg. Dit initiatief, genaamd NVA Vechtdal, biedt een toegankelijke plek voor mensen die op zoek zijn naar informatie over autisme en graag in gesprek willen met ervaringsdeskundige vrijwilligers.

NVA Vechtdal fungeert als een regionaal informatie- en documentatiecentrum, gericht op autisme. De vrijwilligers, allen ervaringsdeskundigen met een diepgaand begrip van autisme door persoonlijke betrokkenheid, staan klaar om te helpen. Ze bieden een luisterend oor, delen informatie en faciliteren lotgenotencontact. Deze vrijwilligers hebben een basistraining gevolgd en blijven zich continu bijscholen.

Het belang van de NVA Vechtdal-locatie ligt in twee kernaspecten:

  1. Regionale en Lokale Informatievoorziening: Iedereen, van mensen met autisme en hun naasten tot hulpverleners, studenten en mantelzorgers, kan bij NVA Vechtdal terecht voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.
  2. Lotgenotencontact: Binnen NVA Vechtdal vinden ouders, partners, familieleden en personen met autisme elkaar, delen ervaringen en leren van elkaars aanpak en zoektocht naar passende hulp.

Het inloopspreekuur van NVA Vechtdal is vrij toegankelijk, zonder afspraak en kosteloos. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om persoonlijk contact te hebben met vrijwilligers die uit eigen ervaring bekend zijn met autisme. Of men nu op zoek is naar informatie over autisme of behoefte heeft aan een luisterend oor, NVA Vechtdal staat klaar om te ondersteunen.

De vrijwilligers benadrukken dat ze geen professionele behandelaars zijn, maar eerder ervaringsdeskundigen. Ze delen hun inzichten en bieden ondersteuning op basis van hun persoonlijke ervaringen. Dit is de essentie waar NVA voor staat.

Het inloopspreekuur bij NVA Vechtdal in de Bibliotheek Hardenberg is toegankelijk op vaste tijdstippen: elke eerste maandagmorgen van de maand van 10.00 tot 11.30 uur en elke derde woensdagavond van de maand van 18.30 tot 20.00 uur. Let op: op feestdagen en tijdens schoolvakanties is het inloopspreekuur niet beschikbaar.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto: Bas Schipper

Gerelateerde berichten