Harnbarg Metal Fest 2023: Een Duizelingwekkend Weekend van Extreme Metal

Het is bijna zover: Harnbarg Metal Fest 2023 staat voor de deur en belooft een spectaculaire ervaring te worden voor metalheads uit binnen- en buitenland. Het tweedaagse festival, gehouden op 13 en 14 oktober in de evenementenhal van Hardenberg, biedt een verwoestende line-up van de beste black, death, trash en doom metalbands van over de hele wereld. Onze verslaggever / fotograaf van omroep NOOS zal ook aanwezig zijn op dit festival.

Op vrijdag 13 oktober worden metalenthousiastelingen ondergedompeld in de wereld van black metal met epische optredens van de headliners Nazghor en Ancient. Daarnaast zullen bands zoals Moribund Oblivion, Asgrauw, Helleruin en vele anderen het podium betreden om hun rauwe energie en duistere melodieën te laten horen.


Op zaterdag 14 oktober staat het podium klaar voor een eclectische mix van metalgenres, waaronder death, trash en doom. Headliners Memoriam en God Dethroned zullen het publiek trakteren op onvergetelijke shows. Naast deze iconische bands zullen onder andere Man as Plaque, Vidarr, Morphetik en vele anderen de zaal laten daveren met hun verpletterende optredens.

Dit festival is niet alleen een viering van extreme metal, maar ook van gemeenschap en inclusiviteit. Het evenement is toegankelijk voor mensen met verschillende mobiliteitsbehoeften, met speciale parkeerplaatsen en rolstoelvriendelijke voorzieningen, inclusief een invalidentoilet.

Het Harnbarg Metal Fest heeft als doel niet alleen de metalgemeenschap te verenigen, maar ook Hardenberg op de kaart te zetten. Wat begon als een ambitieus initiatief in 2019 is nu uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerd evenement. De organisatie heeft de moedige stap genomen om van een zaal met een capaciteit van maximaal 300 bezoekers naar de evenementenhal te verhuizen, waar 1250 mensen kunnen genieten van de perfecte geluids- en lichtbeleving.

Naast de adembenemende live-optredens van wereldklasse bands, biedt het festival een unieke mini metal market waar bezoekers hun hart kunnen ophalen aan een breed scala aan metalgerelateerde items.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de onvermoeibare inzet van vrijwilligers uit Nederland, Duitsland en zelfs Polen, die samenwerken om een onvergetelijke ervaring voor alle bezoekers te creëren.

Mis dit unieke evenement niet en steun de organisatie door deel te nemen aan Harnbarg Metal Fest 2023, een weekend vol muziek, vriendschap en ongekend spektakel. Kaarten zijn verkrijgbaar via de officiële website www.harnbargmetalfest.nl  en zullen ook op de dag zelf beschikbaar zijn, zolang de voorraad strekt.

Onderstaand enkele foto’s van de vorige editie


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto: Bas Schipper

Gerelateerde berichten