MOTORbeurs Utrecht dé plek motorliefhebbers

Al meer dan 35 jaar is MOTORbeurs Utrecht hét trefpunt voor motorliefhebbers. Want MOTORbeurs Utrecht biedt alles op de vraag: Wat ga jij dit seizoen met je motor doen? Daarom is Jaarbeurs dé plek waar je als motorliefhebber moet zijn.

Je vindt er een unieke mix van de nieuwste motoren van fabrikanten, een divers aanbod occasions, de nieuwste kleding & accessoires, diverse clubs, verenigingen én goede aanbiedingen. De lentezon straalde fel toen de poorten van de motorbeurs openden en motorliefhebbers uit alle hoeken van het land zich verzamelden in Utrecht.

Na twee lange corona jaren, is de animo voor deze beurs groter dan ooit tevoren. En dat was op de eerste dag, donderdag 23 februari, ook te merken aan de bezoekers. Deze komen vooral uit Oost-Nederland, waar het hebben van een motor een geliefde hobby is. De prachtige wegen en de nabijheid van Duitsland maken het rijden op een motor daar extra aantrekkelijk.

Terwijl de bezoekers zich onderdompelen in de wereld van de motoren, voerde het oosters dialect de boventoon. Het is te merken dat de mensen het er graag voor over hebben om de reis naar Utrecht te maken. Nog even niet op de motor, maar het liefst per trein omdat het nog net even iets te koud was. De meeste bezoekers zijn niet specifiek op zoek naar een nieuwe motor. Het is vooral naar de sfeer die er heerst en de motorkriebels die weer losgemaakt worden, waar de bezoekers op afkomen.

 

Oost-Nederland goed vertegenwoordigd

Na de lange winterperiode waren de motorliefhebbers toe aan wat extra adrenaline en dat was precies wat de beurs bood. Oost-Nederland was flink vertegenwoordig op de beurs. Van motorzaken, campings tot aan de verkoop van droge worst. Het aanbod van elektrische motoren werd echter met argusogen bekeken. Het geluid van de klassieke motor wordt door de meeste bezoekers als onmisbaar beschouwd. Maar na een rondje op de testbaan gaven de meeste bezoekers aan dat elektrische motoren toch wel de toekomst zijn. Het gemak van geen benzine- en oliewisselingen en het schone rijden blijkt toch wel aantrekkelijk.

Terwijl de bezoekers nog even wachten op het moment dat de ketting uit het vet gehaald kan worden en ze weer kunnen genieten van het rijden op hun motor, keerden ze tevreden huiswaarts. De motorbeurs had hen de broodnodige energie en inspiratie gegeven om uit te kijken naar een nieuw seizoen vol avontuur en plezier op hun geliefde tweewieler. De Motorbeurs is nog te bezoeken t/m zondag 26 februari in de Jaarbeurs Utrecht.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s en bron: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten