Megapuzzel van 42000 stukjes afgerond!

Maarten Offinga, de burgemeester van de gemeente Hardenberg, heeft maandag 3 mei in Diffelen een megapuzzel afgerond. Hij had de eer het laatste stukje in de puzzel te leggen.

De gemeenschap in Rheeze/Diffelen, jong en wat ouder, is sinds 3 januari druk bezig geweest om een legpuzzel van 42.000 stukjes te leggen. Het begon met kleinere puzzels als corona-tijdverdrijf voor de kinderen van familie Stapel, eigenaar van camping De Vechtvallei in Diffelen. Toen kwam de puzzel van 42.000 stukjes in beeld. Deze werd in de kantine van de camping gelegd en iedereen kon mee puzzelen. Het bleek een heel karwei. Daarom werd er een goed doel aan gekoppeld. Als stok achter de deur heeft familie Stapel een goed doel gekoppeld aan de afronding van de puzzel.

Het gekozen goede doel is het vertalen van de Bijbel in een inheemse taal in Papua Nieuw Guinea. Daar kon de familie Pauw, die vakantie vierde op de camping, nog wel wat steun bij gebruiken. De giften kwamen al gauw binnen. Ook schaarden verschillende buren, familie, vrienden en campinggasten zich achter het project. Nu na vier maanden was de puzzel zo goed als af. Burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg is gevraagd om maandag 3 mei het laatste stukje van de puzzel van 7,50 m bij 1,60 m leggen.

Samen met een aantal kinderen, die al eerder een stuk gepuzzeld hadden, legde burgemeester Offinga het laatste stukje. Een luid applaus klonk van de buiten wachtende toegestroomde geïnteresseerden en campinggasten. Velen van hen hadden mee gepuzzeld. Campingeigenaar Aaron Stapel overhandigde daarna met trots een cheque van € 4200,- aan Michel Pauw. Onder het genot van een glas champagne werd nog even nagenoten. De puzzel is straks als wanddecoratie te bewonderen in de kantine. “Weer een hele puzzel om dat netjes aan de muur krijgen,” aldus de campingeigenaar.

Gerelateerde artikelen