Mariënberg naar volgende ronde

1 Af, Nog 3 te Gaan! ‘One Down, Three To Go’. Mariënberg mag door naar volgende ronde. Het won na strafschoppen van een gelijkwaardig ACV Heracles uut Almelo.

Door Alfred Dorgelo

Mariënberg bereikte het eerste honk na een zinderende ontknoping op een doodnormale dinsdagavond. Het won na strafschoppen van een gelijkwaardig ACV Hercales uut Almelo. Voetballend niet het neusje van de zalm maar de spanning vergoedde veel want naarmate de strijd vorderde leek het uit te draaien op die beruchte strafschoppen.

De soms (on)eerlijke scherprechter. Gelukkig zaten wij dit keer aan de juiste kant van de score. Want in 90 minuten voetballen op een druk bezocht Westerpark hielden Mariënberg en AVC Heracles elkaar aardig in evenwicht.

In de eerste helft waren de beste kansen voor de 120-jarige club uut Almelo. In het tweede bedrijf mocht de thuisploeg meer aanspraken maken op de zege. Gescoord werd er echter niet! Het had wel gekund. Het werd verlengen. Meteen sloeg Mariënberg toe in de 92e minuut. Wesley Willems schoot uit een voorzet van Roy Doek de 1-0 binnen. Even dachten wij op rozen te zitten.
Uit beide ploegen vloeiden namelijk de krachten na een lang en slopend seizoen langzaam uit hun tengere lijven.

Al snel kwam Heracles langszij in de 94e minuut. Wel of geen overtreding, de scheidsrechter floot niet en dan moet je gewoon door achter die aanvaller aan. 1-1. Er werden nog wel speldenprikken uitgedeeld maar echt steken deden ze niet.
Mariënberg had een goaltje kunnen scoren maar Heracles ook. Vele spelers vielen in de slotfase van de verlenging als luciferstokjes om, bij bosjes bij de pakken neer!

Kramp, auw…zeer…rekken met die handel. Overtreding zus, overtreding zo en nog iemand werd een halt toegeroepen door een roekeloze ingreep! Na ruim 120 minuten floot scheidsrechter Bent Kuipers uit Geesteren voor het laatst op de fluit. Samen met zijn assistenten Steven Vos en Jos Olsman werd er soeverein geleid! Commentaar is er altijd maar ga er zelf maar eens staan als voor beider ploegen de belangen even groot zijn!

Strafschoppen dus

AVC miste de eerste, Thijs pakte ‘m.
Jari schiet vervolgens de eerste binnen. Wij staan op pole-position met 1-0

AVC schiet raak, 1-1. Rolf schiet binnen 2-1

AVC schiet raak, 2-2, Job zet Mariënberg op 3-2
De 4e penal van AVC gaat er in, 3-3. Lars zet roodzwart koelbloedig op 4-3.
AVC schiet in haar 5e beurt binnen, 4-4.
Bruce van der Veen kan Mariënberg naar de volgende ronde schieten, maar stuit op de keeper, 4-4.
Nu dus om en om.

Penaltynemer nummer zes van AVC mist, beter gezegd Thijs pakt zijn 2e van de avond.
Nu kan aanvoerder Dennis van der Veen ons naar Banthum schieten. Hij doet ‘t
Het Westerpark ontploft, bij wijze van spreken dan, wat een apotheose……

We zijn nog altijd 3e klasser. Zaterdag naar Moscou voor de 2e ronde bij de club VKV.
Nu ff genieten! Het was een ware thriller waar het venijn weer duidelijk in de staart zat!
AVC Heracles blijft door dit resultaat 4e klasser. Succes volgend seizoen.
Gezellig en leuk volk. De eerste keer dat wij er tegen speelden in competitieverband.

En wij, nog 3 wedstrijden te gaan. Waarom niet, je moet ergens in geloven…..
Goed naar een preek geluisterd! Iets met de geest krijgen. De gehele selectie van Banthum was afgelopen dinsdag inpandig op het Westerpark. Misschien morgenavond of donderdag nog een kleine voorbeschouwing op de 3e ontmoeting van het seizoen tussen beide kemphanen en goede vrienden. De onvervalste kanaalderby maar dan in een ander jasje….Na zaterdag degradeert 1 van de 2 naar de 4e klasse. Is het Mainbarg of toch Banthum?