Lions Club Hardenberg houdt Vechteendjes-race voor verbouw hospice

Lions Club Hardenberg houdt zaterdag 10 september een eendjesrace op de Vecht in Hardenberg. Dit om geld in te zamelen voor de verbouw van Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg.

Athy Cremer en Martin Eggengoor zijn namens de Lions, samen met Harm Dries en Aad Kolthof van de Vrienden van het hospice de kartrekker van deze spectaculaire race, de Lions Vechteendjes-race.  “Wij organiseren deze Lions Vechteendjes-race om geld bij elkaar te brengen voor Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg” zegt Martin. “Het hospice gaat uitbreiden en verbouwen en kan elke euro hard gebruiken”.

“Op zaterdag 10 september zwemmen er veel, heel veel badeendjes in de Vecht die met elkaar in gevecht zijn om als snelste de finish te bereiken. Als het goed is hebben al deze eendjes tegen die tijd een eigenaar gevonden en diegene van wie het eendje is die als eerste de finish passeert is de winnaar geworden van een prachtige prijs” zegt Athy.


Hoe werkt het?
Er zijn 3000 eendjes te koop. Alle verkochte ‘vechteendjes’ krijgen een nummer dat gekoppeld wordt aan de persoon die het eendje koopt. Alle eendjes worden op spectaculaire wijze gelijktijdig het water in gelaten en dan is het een kwestie van hard zwemmen geblazen en het eendje dat als eerste over de finishlijn komt is de winnaar.

En bij zo’n spectaculaire race horen natuurlijk ook spectaculaire prijzen, zoals een sportieve E-bike, een super strakke Oled TV of een iPad? En naast deze hoofdprijzen zijn er nog diverse StadHardenberg waardebonnen te winnen.

 

Wat kost het en waar koop je de eendjes?
Een Vechteendje kost € 10 per stuk maar je mag er natuurlijk net zoveel kopen als je wilt. Op de website www.lionsvechteendjesrace.nl kun je je aankoop veilig en snel regelen en krijg je je deelnamenummer(s) doorgestuurd. Maar we zullen ook bij grote evenementen aanwezig zijn om de eendjes te verkopen en ook Bloemenhuis Linz ondersteunt deze actie en helpt u bij de aanschaf van deze ‘race eenden’.

 

Jan! Foundation geeft goede voorbeeld
Ondertussen heeft de Jan! Foundation al een goed voorbeeld gegeven. Zij hebben voor alle 400 personeelsleden van Profile Heuver een Vechteendje gekocht. “Wij onderhouden goede banden met zowel de Lions Club Hardenberg als met Hospice ’t Huis aan de Vecht. Geen moeilijke keus voor ons dus om met deze aankoop een prachtige actie en een heel mooi goed doel in Hardenberg te steunen” aldus een enthousiaste Jan Heuver. Hij roept ook andere bedrijven op om dit voorbeeld te volgen en ook aan te haken om zo samen deze actie van de Lions tot een succes te maken.

 

Gerelateerde artikelen