Lions cheque voor Sinterklaas Activiteiten

Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg ontvangt welkome ondersteuning van Lions Club Hardenberg. Twee actieve instellingen kwamen dinsdagavond bij elkaar in partycentrum Helena Hoeve in Brucht.

Wat is er mooier om aan het begin van het nieuwe jaar al iets voor elkaar te kunnen betekenen vindt Lions Club Hardenberg. De Lions heeft het hele jaar door aandacht voor goede doelen. De club organiseert continu allerlei acties om de opbrengst ervan doelmatig te besteden.

Onlangs was de Wijn (en bier) actie van 2022. De opbrengst van deze actie was voor de Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg. Door de stijgende kosten wordt het steeds moeilijker om alle kosten dekkend te kunnen krijgen en te houden voor de organisatie. Daarom heeft Lions Club Hardenberg deze stichting gekozen als goede doel.

Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg heeft dinsdag 4.000 euro van Lions Club Hardenberg mogen ontvangen. De twee actieve instellingen kwamen dinsdagavond bij elkaar in partycentrum Helena Hoeve in Brucht. Lions Club Hardenberg heeft het hele jaar door aandacht voor goede doelen. De club organiseert continu allerlei acties om de opbrengst ervan doelmatig te besteden. Onlangs was de Wijn (en bier) actie van 2022. De opbrengst was voor de St. Sinterklaas Activiteiten Hardenberg. Door de stijgende kosten wordt het steeds moeilijker om alle kosten dekkend te kunnen krijgen en te houden voor de organisatie. Daarom heeft Lions Club Hardenberg deze stichting gekozen als goede doel.

 

Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg

Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg zorgt er ieder jaar weer voor dat alle kinderen uit de omgeving kunnen deelnemen aan de Sinterklaas activiteiten in Hardenberg. Het bestuur van de stichting ontving de mooie financiële bijdrage van 4.000 euro uit handen van Lions Club lid Martin Eggengoor. Voorzitter Gert Overweg, Jasmijn Brinks, Noraly Haring en Jan Hofstede trokken glunderende gezichten. Noraly: “Het is zó fantastisch dat ze zo’n bedrag voor ons opgehaald hebben. Het grootste deel van het bedrag is bedoeld voor de theatervoorstelling. Twee keer liep de hele zaal vol (totaal 750 kinderen) voor de toffe interactieve Sinterklaasvoorstelling van de Pieten Crew. Het geld komt goed van pas.”

 

Elk jaar staan in november en december alle vrijwillige medewerkers van st. Sinterklaas Activiteiten borg voor de intocht en diverse andere sinterklaasactiviteiten. Deze activiteiten willen de vrijwilligers voor iedereen toegankelijk houden, zodat alle kinderen in Hardenberg kosteloos kunnen genieten van alle activiteiten rondom het sinterklaasfeest. Geld is hard nodig voor de grote sinterklaas-voorstelling in theater De Voorveghter, maar ook voor de sprookjesachtige Sintwandeling, de Pietenvossenjacht, het Sintmuseum en natuurlijk de grandioze intocht in de haven van Hardenberg. Deze festiviteiten worden financieel mogelijk gemaakt door winkeliers, ondernemers en door diverse giften zoals nu ook van de Lions Club Hardenberg.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOS
Foto: Harry Kruiper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten