Larissa Baak-Donker betovert Stadskerk Coevorden met haar muzikale reis en EP ‘Gebroken Geluk’

Op vrijdag 19 januari bracht de getalenteerde zangeres Larissa Baak-Donker haar muzikale reis naar nieuwe hoogten in de Stadskerk in Coevorden. Als afgestudeerde van Artez in Zwolle deelde ze niet alleen haar nieuwste nummers van het album ‘Gebroken geluk’, maar ook de diepgaande passie die haar muzikale carrière heeft gevormd.

Larissa blikt terug op haar opwindende avonturen, waaronder de oprichting van de band ‘Newday’, die een fris geluid binnen de gospel verkende en twee eigen albums produceerde. Haar solocarrière kwam tot bloei met het succes van het album ‘Unravel me’, bekroond met een Zilveren Duif award voor aanstormend talent.

Deze bijzondere avond stond in het teken van Larissa’s nieuwe EP “Gebroken Geluk”. De Stadskerk was omgebouwd tot een professioneel podium, waar kosten nog moeite waren gespaard om de goed gevulde kerk te laten genieten van het sublieme geluid en de sfeervolle verlichting.
Larissa nam het publiek mee op een reis door haar muziek, en de interactie met het publiek zorgde voor een extra dimensie. Naast nummers met een rockrandje werden ook gevoelige snaren geraakt, zoals in het nummer “Breathe Again”, waar Larissa haar persoonlijke dieptepunten deelde, wat het nummer extra kracht bijzette.

De moeiteloos geraakte noten maakten het voor het publiek een genot om naar te luisteren. Het gevarieerde repertoire omvatte bekende covers en een mix van gospel tot een vleugje Franse invloeden. Het feit dat muzikaliteit in de familie zit, werd duidelijk toen Larissa’s dochter Anousha Baak het podium betrad om een nummer mee te zingen, en haar man Jason Baak het laatste nummer begeleidde op de akoestische gitaar.

Het geheel werd professioneel ondersteund door een band en achtergrondzangeressen, wat zorgde voor een perfecte balans. Al met al was het een bijzondere beleving om dit concert in de Stadskerk in Coevorden mee te maken. Mocht je het hebben gemist, dan zijn de betoverende liederen van Larissa Baak-Donker te beluisteren op o.a. Spotify.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten