Kringloopwinkel Boaz stopt ermee

Na 21 jaar komt er een einde aan de succesvolle kringloopwinkel Boaz in Mariënberg. De kringloopwinkel start met een uitverkoop en biedt klanten 50 procent korting op alle items.

De ruimte waar acht vrijwilligers actief zijn en alle opbrengsten ten goede komen aan de Oosterkerk in Bergentheim, kan nog gebruikt worden tot 1 augustus, maar zij hebben besloten de deuren te sluiten zodra de meeste spullen verkocht zijn. Het binnenkomen van de kringloopwinkel, gelegen aan de Stationsweg in Mariënberg, is altijd een gezellige belevenis. De vrijwilligers hebben veel plezier en ontvangen de klanten hartelijk, evenals de gezelligheid onderling.

 

Het begin

T. Schuurman, een zeer actieve 89-jarige man, vertelt de geschiedenis van de kringloopwinkel. Bijna 21 jaar geleden werd er een nieuw stuk aangebouwd aan de Oosterkerk in Bergentheim, wat 1,2 miljoen gulden kostte. Om het nageslacht niet op te zadelen met deze grote schuld, werden er vele acties gehouden, zoals pannenkoeken bakken en tevens was er een goedlopende jaarmarkt.

De heer L. Timmerman stelde het idee voor om een ruimte in de coöperatie gratis beschikbaar te stellen voor de verkoop van tweedehands spullen. Omdat er genoeg spullen waren die opgeborgen werden in de kerk van de jaarmarkt.

De vrijwilligers hebben de kringloopwinkel al die jaren met enthousiasme gerund. Omdat de heren op leeftijd zijn hebben ze besloten geen doorstart te maken op een andere locatie.

Het sluiten van de kringloopwinkel zal een gemis zijn voor de inwoners van Mariënberg, die graag een praatje kwamen maken bij en in de winkel. Boaz in Mariënberg is open op woensdag en zaterdag. Mocht u nog willen shoppen, dan kunt u terecht op woensdag en zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het winkeltje is te vinden aan de Stationsweg tegenover de kerk, naast het station van Mariënberg.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten