Koperen jubileum voor Fotoclub Slagharen

Fotoclub FotoSlag uit Slagharen bestaat 12,5 jaar. Op zaterdag 15 april wordt het koperen jubileum door leden en het bestuur gevierd. De club met hobbyfotografen heeft op dit moment 30 leden afkomstig uit Slagharen en wijde omgeving.

“We zijn een club met enthousiaste fotografen, leren iedere bijeenkomst nog weer (van elkaar) en hebben vooral al 12,5 jaar plezier in het samen fotograferen”, aldus één van de oprichters Herman Leemhuis.

 

Oprichting

FotoSlag is eind 2010 opgericht door Petra van de Wal, Joop de Vent en Herman Leemhuis. Het drietal had als doel om samen met anderen op een laagdrempelige- en plezierige manier op hobbymatige wijze beter te worden in het maken van foto’s. Bij oprichting in 2010 hadden zich 25 leden aangemeld. “Voor de corona hadden we ruim veertig leden, zelfs uit Emmen. Omdat we toen geen fysieke bijeenkomsten konden organiseren haakten sommige mensen af. Ik snap dat wel, hoe jammer het ook is”, aldus Herman Leemhuis.

 

Maandelijkse bijeenkomst

De leden komen maandelijks bij elkaar in Huize De Eik in Slagharen. Iedere bijeenkomst wordt een onderwerp besproken. “We hebben het dan bijvoorbeeld over sluitertijd, macrofotografie of natuurfotografie. Eerst een stukje theorie en later op de avond praktijk. Op deze manier leren we van én met elkaar, dat is hartstikke leuk”.

Naast de maandelijkse clubbijeenkomsten in Slagharen is er ook maandelijks een activiteit buiten de deur. “Zo brengen we wat we hebben geleerd in De Eik in de praktijk”. FotoSlag is een enthousiaste en actieve vereniging. Inwoners van Slagharen kunnen ook genieten van de creatief geschoten plaatjes van de leden. Op verschillende plekken in het dorp hangen schermen waarop recente foto’s getoond worden.

 

Koperen jubileum

Het koperen jubileum wordt groots gevierd. De leden gaan op 15 april een dag naar Lunteren. In het middelpunt van Nederland is het aan de leden om tijdens een speciaal voor hen georganiseerde roofvogelshow deze bijzondere vogels vast te leggen. “We vertrekken met een bus vanaf Slagharen. Dat wordt ongetwijfeld een gezellige, maar ook leerzame dag. En we sluiten met elkaar weer af in Slagharen. Dit wordt ons verjaardagsfeestje om nooit te vergeten”, aldus een trotse Herman Leemhuis.

FotoSlag ontvangt graag nieuwe leden. Ervaring is niet nodig, enkel een (digitale)fotocamera. Voor meer informatie zie: www.fotoslag.nl.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Fotoslag

Gerelateerde artikelen